Kiosken på Odenplan blir klar någon gång i början av nästa år. Foto: Mimmi Epstein

Därför dröjer nya kiosken

I samband med bygget av Citybanan och det nya stationshuset på Odenplan flyttade man på vattenledningar under marken. Men detta noterades aldrig på några kartor. Därför tar det tid innan nya kiosken kan förses med vatten.

  • Publicerad 16:10, 18 dec 2020

Få förbipasserande har nog missat att lägga märke till den byggnad som sakta växer fram på Odenplan. Än är den inte färdigbyggd, men det skulle den kunna bli inom en månad enligt ägaren. Dock är problemet ett annat. Det finns nämligen ingen vattenledning att koppla in till kiosken.

– När bygglovet beviljades baserades det på kartor där det fanns rör som togs bort i samband med ombyggnaden av Odenplan. Ett misstag som helt enkelt beror på den mänskliga faktorn. Det gör att vi behöver ansluta ledningarna till ett annat ställe vilket innebär ett mycket större jobb än det var tänkt. Vi har en tät och bra dialog med kioskägaren, säger Alexandra Fleetwood, pressansvarig på Stockholm Vatten och Avfall.

Hon säger att vattendragningen kommer att bli klar någon gång under det första kvartalet nästa år vilket innebär att kiosken borde kunna öppna senast i april.