Så här har det sett ut i centrum länge nu. Foto: Åsa Sommarström

Därför är gropen vid Ica kvar

Utanför Ica i Vallentuna centrum har det varit avspärrat i nästan två månader. Enligt fastighetsägaren blir arbetena inte klara förrän i oktober.

  • Publicerad 18:14, 23 aug 2018

Flera läsare har hört av sig till Mitt i för att fråga hur länge grävarbetena utanför Ica ska pågå. Eftersom det nu varit avspärrat sedan månadsskiftet juni-juli börjar de tröttna.

Fastpartner äger fastigheten och är ansvarig för gropen. Områdeschef Marie Grönqvist berättar att den grävts upp eftersom företaget håller på att bygga en mindre butikslokal till vänster om Icas entré. Då måste el- och värmeledningar flyttas.

 

När försvinner avspärrningarna?

– De håller på att återställa nu och ska sätta tillbaka plattorna i nästa vecka. Då kommer man att kunna minska avspärrningen. Just nu är den lite större eftersom man använder grävmaskin. Sedan blir det en mindre avspärrning när vi gjuter ny bottenplatta till lokalen. Den ska vara klar i början av oktober.

Varför har det tagit så lång tid?

– Det skulle egentligen vara klart redan nu, svarar hon. Men det har varit problem med rören, som låg djupare än vad ritningarna visade. 

Vem som flyttar in i den nya butikslokalen vill hon inte uppge.