My Carnestedt och Izabella Borzecka brinner för koreografi i alla dess former. Foto: Johann Bernövall

Dansstudio får pengar av Östermalms stadsdel

De är en dansstudio – men ändå inte. Föreningen C. off på Körsbärsvägen vill öppna upp för alla som uttrycker sig med kroppen. Nu har de fått pengar av Östermalms stadsdel.

  • Publicerad 16:43, 28 feb 2018

I namnet står C för choreography, koreografi på engelska, och off för något som är lite avvikande eller udda. Koreografi som spänner över olika sorters konstnärliga uttryck.

My Carnestedt och Izabella Borzecka driver den ideella kulturföreningen som varit aktiv i nuvarande form sedan 2014, och precis erhållit stöd på 90 000 kronor från Östermalms stadsdelsförvaltning. De driver både egna projekt så som seminarier och festivaler, och hyr ut lokalen som bland annat innehåller två studios till den som är intresserad.

– De här pengarna gör att vi kan hyra ut till lägre priser om till exempel en ensam aktör vill göra något, så det är jättevälkommet, säger Izabella Borzecka.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Lokalen som ligger i bottenplan av det stora studenthuset på Körsbärsvägen delar man med dansproduktionsbolaget Ccap. För det vanlige Östermalmsbon kanske den är lite gömd och otillgänglig, något som man gärna vill ändra på.

– Vi vill nå ut till alla som vill göra något som utgår från koreografivärlden och kroppen. Vår verksamhet är väldigt fri. Idag är det alltifrån dans till improviserad teater och yoga, förklarar My Carnestedt.

I ett nystartat projekt driver föreningen ett bibliotek med litteratur som berör koreografi på något sätt. Det enda kravet är att böckerna ska vara utgivna utan stöd av ett traditionellt förlag. Man skickade ut en förfrågan på nätet och fick böcker från hela världen skickade till sig.

– Det var väldigt roligt med en sådan respons, nu ska en snickare komma hit snart och färdigställa biblioteket, säger My Carnestedt.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Aktuellt

C. off driver just nu projektet Kroppsfunktion som man kan läsa mer om här.