För tio år sedan drog konceptet Loop Fitness igång i Danmark. Med cirkelträning, där tanken är att man ska hinna med ett fullt träningspass på 24 minuter och där hela familjen kan träna tillsammans, har man växt rejält. Man är i dag landets näst största gymkedja med 130 gym. 100 har startats de senaste fem åren.

Nu kommer man till Sverige och till Bålsta.– Vi är det svenska benet och driver den svenska expansionen. Det här blir den första anläggningen, säger Lars Ingerslev.

Ni ska öppna runt första maj. Borde man inte öppna ett gym den 1 januari, när alla ska ta tag i sina nyårslöften?

– Haha, Ja, precis. Du har helt rätt. Det står nog på sidan ett och hade vi levt i en normal värld hade vi nog gjort det, men just 2021 kan det nog vara helt rätt att öppna runt 1 maj.

Finns möjligheter

Att öppna ett gym överhuvudtaget kan givetvis vara en utmaning när som helst i pandemitider.

– Det är klart att covid har skapat en viss osäkerhet, men då mer kring när man skulle öppna än om man skulle öppna. Å andra sidan finns möjligheter om man faktiskt kan öppna en så pass bra anläggning som vi kommer göra. Moderbolaget har, som alla andra i Danmark, haft en intressant resa under 2020. Men man har också lärt sig mycket om hur man hanterar träning ansvarsfullt i en pandemi. Där kan man säga att vårt upplägg med cirkelträning gör att man har alla möjligheter att se till att folk håller avstånd. På så sätt ligger vi väldigt rätt i tiden, menar Lars Ingerslev.

Rätt i tiden, men vad med platsen? Varför Bålsta snarare än någon plats i till exempel Stockholm?

– Det är viktigt för oss att öppna i en stad och en kommun där vi kan göra skillnad och det kan vi i en kommun som Håbo och ett centrum som Bålsta där vi inte bara är ytterligare ett gym. Vi bidrar till att höja värdet på livet i Bålsta och Håbo. Det gör det mer attraktivt, säger Lars Ingerslev.

Planen för Loop är att växa bortom Bålsta, men det är där starten går av stapeln om några månader och då hoppas företaget att verkligheten ser lite annorlunda ut än den gör nu, samtidigt som vissa saker finns kvar som rester av pandemin.

– Då har förhoppningsvis vaccineringen kommit långt. Människor kommer att ha ett behov av att resa, träna och göra det tillsammans med andra. Vi är väldigt optimistiska på att vi ska få en bra start i maj och fortsätta bra efter sommaren och under hösten.