Prisade. Linnea Lindgren, Tilde Lindman och Daniel Tjernberg fick stipendium. Foto: Maria Lindman

Dansare, musiker och allkonstnär fick stipendier

I samband med kulturevenemanget Höstglöd delades Enköpings kommuns kulturstipendium ut.

  • Publicerad 11:52, 8 okt 2018

Upplevelsenämndens ordförande Jesper Englundh (S) delade ut stipendierna fredagen den 5 oktober i samband med invigningen av kulturevenemanget Höstglöd. Kommunens stipendium för barn och unga gick till Linnea Lindgren och Tilde Lindman.

Linnea Lindgren tilldelades ett av 2018 års kulturstipendium för barn och unga för sin starka drivkraft och sitt tydliga engagemang för dansen. För Linnea Lindgren är dansen mycket viktig. Hon tränar så väl klassisk balett, modern dans som jazzdans. Hon har redan satt upp en plan för hur hon ska nå sina drömmars mål att uppnå en karriär som yrkesverksam dansare. Att formulera så tydliga mål i tidig ålder är imponerade, står det i motiveringen.

För uppvisad kulturell mångsidighet och visat prov på hög konstnärlig nivå redan i tidig ålder tilldelades också Tilde Lindman ett av 2018 års kulturstipendium för barn och unga.  Tilde Lindman uttrycker sig inom flera kulturella områden och lägger ner både sin tid och sitt engagemang i sitt skapande. Både musik, dans och bildkonst ryms inom hennes intresseområde.

Daniel Tjernberg, född 1983, tilldelades Enköpings kulturstipendium för sin verksamhet inom musik. Daniel Tjernberg anses vara en mycket begåvad kompositör med stor utvecklingspotential och som rör sig lätt och ledigt mellan många olika musikstilar och genrer, alltifrån symfonisk hårdrock till jazzfusion och klassisk musik.

Inom musiken har Daniel Tjernberg ett brett och starkt nätverk både nationellt och internationellt. Han behärskar även digitala verktyg.

Körde om polis i 160 km/h

Nyheter Personbil blåste om polispatrull i 160 kilometer i timmen, utan körkort.onsdag 19/1 14:20

Helgens blåljus: Drogbrott och bil som togs i beslag

Nyheter Helgen har varit lugn för polisen. Bara några enstaka brott som är tämligen lågt på straffskalan har hamnat på agendan. Någon körde drogad, en annan saknade körkort och i Hummelsta stals från butiken.måndag 17/1 11:39