Dans, manlighet och Anyuru i Vällingby i höst

Sugen på teater, dans och författarsamtal i höst? Kulturhuset Stadsteatern Vällingby kommer att bjuda på allt detta.

  • Publicerad 06:33, 9 jun 2018

Kulturhösten i Vällingby har något för det flesta, vare sig du föredrar dansföreställningar, teater eller att lyssna på aktuella författare.

”Här” – dancehall om identitet

Hösten inleds med en urpremiär den 15 september. Då drar ”Här”, en dancehallföreställning av koreograferna Imenella Mohamed och Rut Roos igång hösten. Konceptet “finrum” utmanas och ifrågasätts när dansarna navigerar mellan frågor om identitet och sociala förhållanden. Urpremiär, Trappan 15 september.

Vad är manlighet?

I november bjuds det på en teaterföreställning där temat kretsar runt manlighet. Vad är egentligen manlighet? ”Snubben lättar på sitt hjärta” är skriven utifrån samtal om mansrollen och normer. Den riktar sig till en publik från 14 år. I ”Snubben lättar på sitt hjärta” får vi följa ett gäng killar som försöker förstå sig själva, varandra och världen.

Pjäsen är nyskriven av Åsa Lindholm och Farzin Fatihmed och har premiär på Trappan den 21 november.

Författarsamtal hela hösten

Dessutom fortsätter de populära bokmåndagarna där det bjuds på författarsamtal med olika aktuella författare. Först ut i höst är Andrea Lundgren den 24 september. Hon följs av bland andra Johannes Anyuru den 8 oktober. Bokmåndagarna kommer att rulla på under hela hösten.

För den som vill testa dancehall kommer det dessutom att gå att dansa tillsammans med koreografen Binta Blackout.