Daniel Källenfors (M). Foto: Anna Wilson

Daniel Källenfors sågar nya broförslaget

Förslaget att bevara gamla Lidingöbron är inte genomförbart. Det menar Daniel Källenfors (M), kommunstyrelsens ordförande. – De skulle kommit tre år tidigare, säger han.

  • Publicerad 15:19, 27 sep 2018

Förslaget att bevara gamla Lidingöbron sågas av kommunstyrelsens ordförande Daniel Källenfors (M).

– Jag fick en muntlig presentation av det i september. Det är alldeles försent, de skulle ha kommit tre år tidigare, säger han.

En upphandling om att riva gamla Lidingöbron ligger just nu ute. Vem som vinner anbudet ska beslutas av Lidingö stad på måndag, 1 oktober.

– Det är en spännande idé de har. Men det här förslaget skulle garanterat innebära stora förseningar eftersom alla avtal skulle behöva omförhandlas. Det innebär också en stor finansiell risk för skattebetalarna, säger Daniel Källenfors.

Bland annan menar han att de bidrag som staden får för broprojektet äventyras om man backar från redan fattade beslut kring bron.

De menar att förslaget skulle spara över 100 miljoner kronor?

– Det är inger jag känner igen från den muntliga presentationen, säger Daniel Källenfors.

Företaget Urban Nouveau som ligger bakom förslaget hävdar dock att de haft kommunikation om förslaget med staden sedan 2010. De har också haft kontakt med Daniel Källenfors företrädare, Anna Rehyneuclaudes Kihlman (M) i frågan.