Nöjda. Lotta Curbo och Niklas Pålsson, Cedergrenskas VD. Foto: Cedergrenska, pressbild

Danderydsföretag tar över Helleborusskolan

Företaget Cedergrenska i Danderyd köper Helleborus skolor i Täby och Österåker. ”Genom att bli en del av Cedergrenska förstärks förutsättningarna för att fortsätta utveckla den mycket framgångsrika verksamheten” säger VD:n Niklas Pålsson.

  • Publicerad 10:51, 23 apr 2021

Cedergrenska köper alla aktier Helleborusskolan, men skolans grundare Lotta Curbo kommer att vara kvar i verksamheten uppger företaget i ett pressmeddelande:

– Vi kommer göra allt för att stödja Lotta Curbo och alla duktiga pedagoger i verksamhetens enormt viktiga arbete, säger Cedergrenskas VD Niklas Pålsson.

Elever inom autismspektrumet

Sedan tidigare driver Cedergrenska ett tiotal förskolor, grundskolor och gymnasieskolor i norrort, bland annat Marina läroverket i Danderyd, Fredborgsskolan, Täby friskola, Almaskolan på Östermalm och Tibble gymnasium som även visat intresse för att etablera sig i Österåker.

Helleborusskolan som finns i både Täby och Åkersberga riktar sig till elever från förskoleklass till nian inom autismspektrumet och med diagnoser inom till exempelvis ADHD.

Så sent som för två år sedan var skolan i Österåker nedläggningshotad då kommunen valde att sänka den ekonomiska ersättningen till verksamheten.

Kan leda till bättre undervisning

Enligt Lotta Curbo kommer försäljningen till Cedergrenska AB leda till att utbildningen på Helleborus kan förbättras:

– Därmed får vi ännu bättre möjligheter att ägna oss helt åt vårt uppdrag; att hjälpa våra elever att nå grundskolans kunskapskrav, utveckla sin självkännedom och i slutändan gå ut i samhället som unga vuxna med möjligheter att få ta del av ett meningsfullt arbetsliv, säger hon i pressmeddelandet.

Utbildningsföretaget Cedergrenska har funnits sedan 2007 och har som uttalat mål att samla ”några av Stockholms finaste skolverksamheter”.