Kajsa och Jonas samt döttrarna Britta och Anna, som alla bor på tre olika platser, har tillsammans skapat videon. Foto: Anna Thorell

Danderydsbor hälsar god jul i viral video

Familjen Bergström-Engquist hälsar god jul till alla Danderydsbor - och påminner om avstånd under ledigheten i en julhälsning på youtube.

  • Publicerad 15:54, 10 dec 2020

Varje år under advent spelar familjen Bergström-Engquist in en hälsning när de träffas för att skänka lyckönskningar till sina nära och kära till julen.

En tradition som varit hotad efter att julplanerna ställts på sin ända.

Men skam den som ger sig. På avstånd och med olika digitala lösningar har de spelat in en video med både sång och budskap.

Och hälsar samtidigt Danderydsborna god jul.

– Vi tycker att det är så kul att pyssla inför julen. Det kändes viktigt att genomföra och det blev extra kul nu när den fick spridning, säger Britta Bergström, produktionsansvarig för filmen.

Julhälsningens stjärnor är Kajsa Bergström och Jonas Engquist, som bor på seniorboende i Gandvik, Djursholm. Till melodin Irving Berlins ”White christmas” önskar de en god jul och påminner om de olika råd som gäller kring att minska smittspridning.

Här är den virala julhälsningen

Musik: Irving Berlin. Text, foto, rekvisitör: Anna Thorell. Sångproduktion och filmproduktion: Britta Bergström

Produktion. Britta Bergström (på bild) har hållit i produktionen tillsammans med Anna Thorell som har skrivit texter och annat. Foto: Privat

Systrarna Britta och Kajsa har producerat videon som i skrivande stund har videon fått över 2700 visningar.

Mamma Kajsa Bergström berättar att de har fått många glada reaktioner.

– Mina döttrar håller i projektet och tänkte att det vore kul att göra något i år med oss eftersom vi håller oss mest hemma nu. Det är härligt att se det uppskattas.

Viktigt att inte chansa

Kajsa berättar att de är vana vid att fira jul på avstånd eftersom de under 25 års tid bott i Frankrike. Och då firat julen i mindre skala.

– Vi sitter hemma i år, och det gör oss ingenting. Det vore hemskt att träffas och någon bär på smittan. Det är viktigt att inte chansa, säger hon.

Britta Bergström instämmer med sin mamma.

Förutom att på ett roligt sätt påminna om råden är videon även ett sätt att fira på avstånd – berättar hon.

– Vi vill ge en uppmuntran och lite feelgood-känsla. Allt är inte fördjävligt. Vi kommer klara det här också. Vi blickar framåt, säger Britta Bergström.