stilmedveten. ”Jag är alltid ute efter att hitta olika vackra föremål,” säger Danderydsbon Theodor Mührer som precis öppnat en ny antikaffär.

Danderyd får ny butik - med gamla saker

...Theodor Mührer, 32, som har öppnat en ny antikaffär på Elverket i Danderyd.

  • Publicerad 14:11, 5 mar 2015

Vad säljer Antik Räven?

– Stort och litet. Det ska finnas lite saker åt modehållet som klockor, tyger och skor men också möbler och serviser, vaser och tavlor. Jag är en person som inte kan bestämma mig för att bara gilla en sak.

Varifrån kommer ditt intresse för antika saker?

– Min pappa är antikhandlare och säljer gamla klockor. Min mormor var intresserad av stil och inredning. Därav har jag fått mitt intresse. De senaste åren har jag samlat, samlat, samlat med målet att öppna en butik.  

Vilka saker gillar du?

– Jag är alltid ute efter att hitta olika vackra föremål som ser helt naturliga ut och som man blir glad att titta på. Jag är lite kär i tidsperioden från 1880 till 1920. Framför allt Art Nouveau, en stil som inspireras av naturen, hur träd vinglar sig till exempel.   

Har Antik Räven något särskilt koncept?

– Jag samlar på vackra saker som jag tycker om själv och som jag vill förmedla och tjäna pengar på.

Vad samlar du på?

– Jag tycker om handdrejade miniatyrvaser och glas föremål. Ett nytt intresse är möbler. Men jag ha inte kommit så långt eftersom jag inte har någonstans att förvara möblerna.

Theodor Mührer

Gör: Har precis öppnat Antik Räven.

Bor: Enebyberg.

Ålder: 32 år.

Visa merVisa mindre