Familjen Lönneström är påverkade av händelsen i Kallhäll, men inte rädda under dagtid. Foto: Klara B Orreteg

”Dagtid är vi aldrig rädda”

Ingen har ännu gripits för mordförsöket på en ung kvinna i Kallhäll natten mellan onsdag och torsdag. I Kallhäll har händelsen väckt tankar om trygghet.

  • Publicerad 15:30, 20 sep 2018

Det blåser kraftigt och ekarna vid Kallhälls centrum svajar betänkligt i vinden.

På skolgården en bit bort står en övergiven cykel och längs med gångstråket på Källtorpsvägen stretar en liten hund i vinden.

Elisabet, som håller i kopplet, är uppväxt här. I gropen, som hon säger. Men det är inte som det var då. Mycket har hänt.

– Våldet kryper närmare, säger hon.

Skottskadad kvinna

Sent på natten mellan onsdagen och torsdagen fick polisen ett larm om att det fanns en skottskadad ung kvinna på en parkering vid Termovägen i Kallhäll.

Kvinnan fördes med ambulans till sjukhus med allvarliga skador.

Händelsen har fått många att reagera.

– Jag känner mig aldrig rädd i Kallhäll, men ibland slänger jag en blick över axeln när jag är ute sent med hunden, berättar Elisabet.

Stannar inne när det är mörkt

På en parkbänk uppe på det nyrenoverade torget sitter paret Lönneström. De är ute och njuter av solen. De hörde om händelsen på radion imorse och tycker att det är otäckt.

– Visst blir man lite chockad.

De har bott i Kallhäll i 13 år och tycker att det har blivit annorlunda. Då var det en ort med ett småputtrigt litet centrum, nu vågar de inte längre gå ut om kvällarna.

– Nä det gör man ju inte, det är farligt. Men dagtid är vi inte rädda, säger de.

Polisen har ännu inte gripit någon för dådet under natten mellan onsdag och torsdag, men rubricerar händelsen som försök till mord.