Ewa Helzén. Foto: Jonas Månsson

Dags för konstklassiker på Mälaröarna

Slutet av september går traditionsenligt i konstens tecken. För 28:e året i rad är det snart dags för Konstringen på Mälaröarna.

  • Publicerad 15:45, 18 sep 2017

36

utställare är i år med och visar sin konst på Mälaröarna nästa helg. För att få ställa ut krävs att konstnären har fyllt 18 år. Det är bara privatpersoner som får ställa ut, inga företag. Bland årets konst finns bland annat fotografi, keramik, smide, smycken, akrylmålningar och broderier.

1989

startades Konstringen. Nätverket består av såväl yrkesverksamma konstnärer som fritidskonstnärer som är bosatta eller har fritidsboende på Mälaröarna.

24

platser runt om på Mälaröarna har utställningar när årets upplaga av Konstringen går av stapeln den 23 till 24 september.

”Det är fin miljö och finns gammal kultur på öarna. Det tror jag bidrar till att många kommer.”

Ewa Helzén, kassör i Konstringen och akvarellmålare som ställer ut nästa helg.   

Spritt över kommunen

De konstnärer som ställer ut gör det i olika lokaler, vissa tar emot besökarna i sitt hem. Dessutom är exempelvis Götiska tornet i Drottningholm och Ekebyhovs slottutställningsplats. Utställningar finns på Ekerö, Munsö, Färingsö och Lovö. Exakta adresser och information om konstnärerna finns på www.konstringen.se.  

Samlingsutställning inleder

Fredagen den 22 september öppnar en samlingsutställning i Ekebyhovs slott. Där kan besökarna ta del av konstverk från alla konstnärer utan att resa runt. Samlingsutställningen är öppen den 22 till den 24 september.

Berget i Stenhamra som byggde Stockholms gator

Nyheter Ett helt samhälle uppstod och försvann på några decennier 1884 köpte Stockholms stad ett berg i skogen på Färingsö för att bryta sten till stadens gator. I bergets skugga växte en hel värld upp. 50 år senare försvann den, lika snabbt som den dykt upp.fredag 30/9 15:22

Glödande hett med eldstad bland Mälaröborna

Nyheter Samtidigt råder brist på ved Hösten har tagit sitt grepp om Mälaröarna och elpriserna skenar. Då ökar intresset att installera kamin. Just nu råder ett sällan skådat högtryck.fredag 30/9 15:14

190 gravstenar riskerar att välta på Ekerö

Nyheter Många underkändes i trycktest En vält gravsten kan orsaka stora skador. För att undvika det har nästan 900 av Ekerö kyrkas gravstenar trycktestats de senaste månaderna. Många av dem visade sig inte klara trycket.torsdag 29/9 17:03