Ewa Helzén. Foto: Jonas Månsson

Dags för konstklassiker på Mälaröarna

Slutet av september går traditionsenligt i konstens tecken. För 28:e året i rad är det snart dags för Konstringen på Mälaröarna.

  • Publicerad 15:45, 18 sep 2017

36

utställare är i år med och visar sin konst på Mälaröarna nästa helg. För att få ställa ut krävs att konstnären har fyllt 18 år. Det är bara privatpersoner som får ställa ut, inga företag. Bland årets konst finns bland annat fotografi, keramik, smide, smycken, akrylmålningar och broderier.

1989

startades Konstringen. Nätverket består av såväl yrkesverksamma konstnärer som fritidskonstnärer som är bosatta eller har fritidsboende på Mälaröarna.

24

platser runt om på Mälaröarna har utställningar när årets upplaga av Konstringen går av stapeln den 23 till 24 september.

”Det är fin miljö och finns gammal kultur på öarna. Det tror jag bidrar till att många kommer.”

Ewa Helzén, kassör i Konstringen och akvarellmålare som ställer ut nästa helg.   

Spritt över kommunen

De konstnärer som ställer ut gör det i olika lokaler, vissa tar emot besökarna i sitt hem. Dessutom är exempelvis Götiska tornet i Drottningholm och Ekebyhovs slottutställningsplats. Utställningar finns på Ekerö, Munsö, Färingsö och Lovö. Exakta adresser och information om konstnärerna finns på www.konstringen.se.  

Samlingsutställning inleder

Fredagen den 22 september öppnar en samlingsutställning i Ekebyhovs slott. Där kan besökarna ta del av konstverk från alla konstnärer utan att resa runt. Samlingsutställningen är öppen den 22 till den 24 september.

Drottningholms turister på väg tillbaka

Nyheter Tapp mot 2019 – men går framåt: "Över förväntan" Efter pandemiåren börjar turisterna hitta tillbaka till såväl Drottningholms slott som Birka. Men än är antalet besökare inte lika många som tidigare.fredag 5/8 14:08

Ekerö har fyllt sin tilldelade flyktingkvot

Nyheter Bara två platser kvar Nyligen lagstadgades det att kommuner i Stockholm ska tillhandahålla boende åt ett visst antal ukrainska flyktingar som flytt från kriget. I Ekerö kommun hamnade antalet på 86 personer, en kvot som...lördag 30/7 5:13

Stenhamraskolan kan flyttas

Nyheter Politikerna riktar in sig på att riva skolan och bygga en ny Att Stenhamra centrum står inför förändringar har varit planerat länge. Nu har ett nytt beslut tagits där man vill flytta på Stenhamraskolan. Till våren ska medborgarna få tycka till.söndag 24/7 5:00