Ewa Helzén. Foto: Jonas Månsson

Dags för konstklassiker på Mälaröarna

Slutet av september går traditionsenligt i konstens tecken. För 28:e året i rad är det snart dags för Konstringen på Mälaröarna.

  • Publicerad 15:45, 18 sep 2017

36

utställare är i år med och visar sin konst på Mälaröarna nästa helg. För att få ställa ut krävs att konstnären har fyllt 18 år. Det är bara privatpersoner som får ställa ut, inga företag. Bland årets konst finns bland annat fotografi, keramik, smide, smycken, akrylmålningar och broderier.

1989

startades Konstringen. Nätverket består av såväl yrkesverksamma konstnärer som fritidskonstnärer som är bosatta eller har fritidsboende på Mälaröarna.

24

platser runt om på Mälaröarna har utställningar när årets upplaga av Konstringen går av stapeln den 23 till 24 september.

”Det är fin miljö och finns gammal kultur på öarna. Det tror jag bidrar till att många kommer.”

Ewa Helzén, kassör i Konstringen och akvarellmålare som ställer ut nästa helg.   

Spritt över kommunen

De konstnärer som ställer ut gör det i olika lokaler, vissa tar emot besökarna i sitt hem. Dessutom är exempelvis Götiska tornet i Drottningholm och Ekebyhovs slottutställningsplats. Utställningar finns på Ekerö, Munsö, Färingsö och Lovö. Exakta adresser och information om konstnärerna finns på www.konstringen.se.  

Samlingsutställning inleder

Fredagen den 22 september öppnar en samlingsutställning i Ekebyhovs slott. Där kan besökarna ta del av konstverk från alla konstnärer utan att resa runt. Samlingsutställningen är öppen den 22 till den 24 september.

Nathalies barn skippar förskolan efter kommunens uppmaning

Nyheter Extra tuff vardag som föräldraledig Stenhambrabon Nathalie Wiking är föräldraledig med sin bebis – men har också treåringen hemma på obestämd tid. Anledningen: Kommunen uppmanar de som kan att hålla barnen hemma från förskolan.fredag 28/1 11:57

Mälaröbor uppmanas hålla förskolebarn hemma

Nyheter Undantag för samhällsviktiga jobb Smittspridning och personal i familjekarantän orsakar stora problem i förskolorna. Nu uppmanas föräldrar att hålla barnen hemma. "Under mina 20 år har vi aldrig haft så bred belastning, säger...fredag 28/1 11:39

Tre fokusområden i förskoleutredning

Nyheter Sker efter att tidigare anställd dömts för sexuella övergrepp De närmaste dagarna inleds en extern utredning efter fängelsedomen mot en tidigare förskoleanställd. Nu har kommunen gått ut med information om vad utredningen ska söka svar på.fredag 28/1 10:37