Klasskampen 2016 spelades för första gången på två planer för att hinna med alla matcher. Foto: Läsarbild Enebybergs IF

Dags för Klasskampen i Danderyd

I över 15 år har Enebybergs IF anordnat Klasskampen – en innebandyturnering för mixade lag från Enebybergs skolor. I fjol slog turneringen rekord med 20 lag och drygt 300 barn. Nästa lördag, den 14 oktober, är det dags igen i stora hallen i Danderyds gymnasium.

  • Publicerad 14:18, 3 okt 2017

– Vi siktar på omkring 20 lag i år också, och gärna ett par till. Grunden är att så många som möjligt från klasserna ska vara med och känna glädjen i att spela innebandy, säger Andreas Norén, ordförande i EIF innebandy och tränare i F07-laget.

Klasskampen är öppen för alla Enebybergs elever i årskurs 1–6 i skolorna Brageskolan, Hagaskolan och Enebyskolan.

Jämna matcher

Ett enkelt handikappsystem, de yngre lagen får börja med plusmål, gör att matcherna brukar bli jämna, berättar Christer Törnqvist från Enebybergs IF:s innebandykommitté.

– Tävlingsmomentet är bara en krydda. Huvudmålet är att många ska vara med och spela. I fjol tror jag att de klasser som hade flest spelare med var de som hade allra roligast, säger han.

En folkfest

Det är en mixedturnering, men skulle någon klass ha svårt att få ihop ett mixat lag kan man få vara med ändå, Christer Törnqvist.

Turneringen är ett bra samarbete mellan skolorna och föreningen och skiljer sig mot en vanlig idrottsdag då den spelas en lördag.

– Det gör att föräldrar och syskon kan vara med och heja. Det blir en mindre folkfest, säger Christer Törnqvist.

Bästa klacken får pris

Utöver det vinnande laget som får ett vandringspris i form av ”en maffig pokal” utses även bästa hejaklack utifrån hur många de är, hur mycket de låter och hur glada och positiva de är.

Innan själva turneringen avgörs, från morgon till sen eftermiddag den 14 oktober, anordnar Enebybergs IF två träningstillfällen i Danderyds gymnasiums stora hall – den 4 och den 11 oktober. Årskurs 1–3 är välkomna klockan 17–18.30 och årskurs 4–6 spelar klockan 18.30–20. Ingen föranmälan krävs och klubbor finns at låna.

Bra rekryteringsbas

– Tanken är att samla de klasser som ställer upp i Klasskampen, men det är ett slags prova på-träningar och alla är välkomna, även barn som inte är från Enebyberg. Det här var ett nytt inslag i fjol och intresset var väldigt stort, säger Christer Törnqvist.

Klasskampen är en bra rekryteringsbas för Enebybergs IF berättar Andreas Norén.

”Vi bygger underifrån”

– Ja, vi växte till den här säsongen och är drygt 200 aktiva. Ambitionen är att växa och utveckla verksamheten. Vi bygger underifrån och har även innebandylekis för de yngsta, säger han.

Anmälan till Klasskampen är öppen till och med måndag den 9 oktober.