Dags för junior-SM på Källbrinks IP

900 unga friidrottare kommer till Källbrinks IP och gör totalt drygt 1300 starter när Huddinge AIS i helgen står värd för årets JSM/USM17. Tävlingarna sänds live på nätet, från starten på fredag klockan 13 till sista grenen på söndag klockan 18.

  • Publicerad 13:18, 31 jul 2018

– Vi har som mål att ha ett mästerskap – SM eller NM – varje år. Och det brukar vi ha, så vi har vana av att vara arrangör, säger Pelle Örhrland, tävlingsledare från Huddinge AIS.
Men det är mycket som ska fixas, och några dagar före JSM har klubben ännu inte fått in riktigt så många funktionärer som man skulle behöva.

Funktionärer sökes

– Vi ska vara ett 60-tal varje dag, och et fattas några fortfarande. Vi går ut med ljus och lykta nu, men folk verkar ha semester. Fast det kommer att ordna sig, det är ju några dagar kvar, säger Pelle Öhrland.
Det ska tävlas i en rad löpgrenar, sprint och långdistans, plus hopp- och kastgrenar. Klasserna är P17, F17, P19, F19, M22 och K22.
Finns det några medaljhopp från hemmaklubben?
– Vi har väl lite medaljhopp lite här och var men jag vill inte framhålla någon och sätta press. Det är inte så jättemånga, men en och annan medalj ska vi väl kunna ta, säger Pelle Öhrland.
Stora stjärnor på plats som publiken gärna ska kika lite extra på?
– De mest kända är sådana som är så duktiga att de är med på senior-EM, trots att de har åldern inne för att kunna vara med här. Stavhopparen Duplantis till exempel, och höjdhopparen Fabian Delryd även fast han är skadad nu. Men en kille som kommer hit är Ragnar Carlsson som redan nu kastar nästan 80 meter i slägga.

Första gren klockan 13 på fredag

JSM invigs klockan 17.15 på fredag, men tävlingarna tjuvstartar redan klockan 13 med P19 i stavhopp och K22 i spjut. Därefter rullar de på eder helgen och avslutas vid 18-tiden på söndag med M22-finalen på 400 meter häck som sista gren.