På Örby fritidsgård finns chans att karva sin egen halloweenpumpa på lovet. Foto: Mostphotos

Dags för höstlov – här är tips på aktiviteter nära dig

Baka läskiga bakelser, gå på baddisco eller varför inte se på film utomhus. Höstlovet är här och det finns massor grejer att hitta på. Här kommer några tips på roliga aktiviteter nära dig.

  • Publicerad 12:00, 23 okt 2020

Pumpatävling

Karva ur din egen Halloweenpumpa på Örby fritidsgård. Pumpan står sedan utställd under veckan. Besökarna röstar fram den finaste pumpan och vinnaren får pris. Begränsat antal pumpor så först till kvarn gäller.

Passar ungdomar mellan 13 och 17 år.

När: 27 oktober, från kl 18.30.

Skräckkvällar

På Skarpnäcks fritidsgård och i Bagishuset ordnas samma kvällar med skräcktema, det blir bland annat skräckhistorier och skräckfilmer.

För barn och ungdomar mellan 7 och 17 år.

När: 31 oktober, kl 19-23.

Baka läskiga bakelser

Barn och ungdomar kan utmana fritidsledarna på Björkhagens fritidsgård i att baka den läskigaste bakelsen. Röstning och prisutdelning under kvällen. Samling på plats, men begränsat antal platser.

När: 30 oktober, kl 19-22.

Fullspäckat program på Träffstugan

Träffstugan i Sköndal är en ungdomsgård för personer med funktionsnedsättning. 26 oktober–1 november ordnas ett gäng aktiviteter lämpliga för barn och ungdomar mellan 7 och 25 år.

Filmkväll utomhus

Vid Fritidsgården Forsängen i Farsta strand blir det filmvisning utomhus. Ta med varma kläder. För ungdomar i årskurserna 6 till 9. Ingen föranmälan krävs.

När: 27 oktober, start kl 18.30.

Disco på badet

Under höstlovsveckan kör Sandsborgsbadet baddisco. Instruktör finns på plats för den som vill önska låtar eller ha tips och råd om simteknik och övningar.

När: 27 oktober, kl 13-14 och 29 oktober, kl 14.30-15.30.

Fler tips på saker att hitta på hittar du bland annat på lokala föreningars hemsida och på Stockholms stads hemisda.