Skyddsförkläde. På dagliga verksamheter i Täby bistår man nu med skyddsutrustning. Foto: Robert Selin

Dagliga verksamheterna i Täby gör skyddskläder

När skyddsutrustningen inom olika verksamheter i Täby kommun började ta slut bestämde sig föreståndare för den dagliga verksamheten att göra något.

  • Publicerad 16:51, 7 apr 2020

Det känns väldigt roligt att det är så många som är så engagerade.

Att skyddsutrustning inom vård och omsorg blivit en bristvara har nog inte undgått någon. Inte heller Russell Green, resultatenhetschef på avdelning funktionsnedsättning i Täby kommun.

Därför har man på de dagliga verksamheterna nu startat upp tillverkning av skyddsförkläden och visir.

– Själva idén kom från att vi ser att vi har ett stort behovs av skyddsutrustning. Sen var det en bekant som bjöd in mig till Facebookgruppen ”Sjukvårdshjälpen” där frivilliga och folk med kunskap samlar idéer kring hur man kan tillverka de här sakerna som behövs på ett sätt som uppfyller alla säkerhetskrav, säger Russell Green.

Kommunen köpte in byggplast och med hjälp av mallar klipper både brukare och medarbetare ut bitar som man stryker ihop till skyddsförkläden. Dessutom tillverkar man visir. Utrustningen används sedan inom bland annat LSS-verksamheten.

– Det känns väldigt roligt att det är så många som är så engagerade och verkligen ger järnet för att vi ska komma igenom den här svåra tiden, säger Russell Green.

Tillverkning. Här görs ett skyddsförkläde. Foto: Robert Selin