Julbelysning i Bro och jättejulkulorna i Kungsängens centrum. Arkivbild. Foto: Leon Hansén / Åsa Sommarström

Då tänder Upplands-Bro julbelysningen

Från och med första advent blir det julstämning på allvar runt om i Upplands-Bro, det är nämligen då, den 29 november, som kommunen tänder all julbelysning. Och så en snackis: nu står det klart var jättejulkulorna placeras julen 2020.

  • Publicerad 09:48, 5 nov 2020

I Bro kommer i vanlig ordning en 10 meters hög julgran att placeras framför Brohuset, det blir med ny belysning denna jul uppger kommunen.

Därutöver kommer det vara kända inslag som ljusslingor och stjärnor på gångbron över torget samt vid Ica.

Den 29 november, alltså den första advent, så tänder kommunen julbelysningen i både Bro och Kungsängens centrum.

Så mycket kostar jättejulgranskulorna som ska stå på torget

Här placeras jättejulkulorna julen 2020

Flera idéer från er läsare har kommit in då vi har skrivit om kommunens jättejulkulor, däribland att Bro skulle få en kula och Kungsängen en. Någon föreslog även att julkulorna skulle kunna flyttas mellan Bro och Kungsängen vartannat år.

Efter stölden i Brunna – nu blir det ingen julbelysning i år

Vi kan nu bekräfta att även julen 2020 så kommer båda kommunens jättejulkulor att placeras på torget i Kungsängens centrum. Det här uppger kommunens kommunikationsavdelning i ett mejl till Mitt i.

Tjugo personer borta från Finnstaskolan

Rekordhög sjukfrånvaro inom skolan: "Det finns inga vikarier" Covid-19 och den rekordsnabba spridningen av omikronvarianten har drabbat Upplands-Bros skolor och förskolor hårt. Just nu är en omfattande del av skolpersonalen hemma i sjukdom eller i karantän.måndag 17/1 17:04