Polisens områdeskontor i Bro och Kungsängen stänger under sommaren. Foto: Mitt i/Arkiv

Då stänger polisens områdeskontor

Från vecka 26 till 33 håller områdeskontoren i Brohuset och Kommunhuset i Kungsängen stängt. – Vi har bara tillgång till hälften av resurserna under sommaren, säger Jörgen Karlsson, lokalpolisområdeschef i Järfälla och Upplands-Bro.

  • Publicerad 10:40, 19 jun 2018

– I de bästa av världar kommer det ändå att vara polisen i områdena, men inte alltid under de ordinarie tiderna, säger Jörgen Karlsson.

Anledningen är att resurserna halveras under sommarens semestertider.

– Det är precis som tidigare somrar när vi stängde receptionen i Kungsängen.

Hänvisas till Jakobsberg

Under tiden hänvisas Upplands-Brobor till polisstationen i Jakobsberg på Hästskovägen 88.

Här utökas servicen, med öppettider på tisdagar, onsdagar och torsdagar från klockan 09.00 till 17.00. (Lunchstängt mellan klockan 12.00-13.00).

Områdeskontoren är en del av polisens nya organisation och är en mobil lösning till skillnad från de tidigare lokala polisstationerna.

I Kungsängen finns sedan 5 september poliser på plats varannan tisdag mellan klockan 14.30 och 16.30 i kommunhusets reception eller patrullerande i centrum.

I Brohuset gäller samma tid varannan tisdag. Målet är att ha bemanning på båda orterna varje vecka.

Ventilationen på skola akutdålig

Kungsängen. Arbetsmiljöverket förbjuder Upplands-Bro kommun att använda Ekhammarskolans lokaler till skolverksamhet efter den 26 mars 2021 om inte en rad allvarliga brister som rör skolans ventilation åtgärdas.måndag 30/11 18:10