Halt. Här får ingen passera. Här kommer ingen förbi. Foto: Sacharias Källdén

Då öppnar trappan till Rosenlunds sjukhus

Trappan upp till Rosenlunds sjukhus är stängd sedan flera månader. Det skapar en rejäl omväg för de som kommer från den norra delen av Södermalm. Och så kommer det att vara ett bra tag till.

  • Publicerad 16:39, 26 feb 2020

Det handlar om den stora trappan vid Rosenlundsparken, som snabbt kan ta en från Magnus Ladulåsgatan upp till Tideliusgatan och Rosenlunds sjukhus.

Trappan stängdes för reparationsarbeten redan i december 2019. Det ingår i stadens utveckling av det urbana kring parken. JM har där byggt två hus med bostadsrätter, och Stockholmshem är i färd med att smälla upp ytterligare två hus, fast med hyreslägenheter.

Staden passar då på att fixa till de allmänna ytorna i området: gång- och cykelvägen genom parken rustas upp precis som den västra delen av grönområdet, som bland annat får en ny lekpark. Man bygger även nya lokalgator.

I allt detta inkluderar man då alltså att reparera de slitna stora trappstegen upp för berget till sjukhuset. På ansvariga exploateringskontoret hoppas man att vara klara med projektet i vår, så att man kan öppna genvägen i april igen.

Knarkkung gör landets äldsta museum viralt