Till vänster: Visionsbild från Bobergsvägen när expressmottagningen skulle öppna. Foto: Läsarbild Einar Mattsson

Då öppnar nya vårdcentralen och BVC i Norra Djurgårdsstaden

Norra Djurgårdsstaden ska få en ny vårdcentral och en barnavårdscentral. Lokalerna står snart färdiga på Bobergsgatan – och nu står det klart när mottagningarna kan öppna.

  • Publicerad 18:00, 1 maj 2019

Privata läkarmotagningen Stockholm Medical Office slog upp dörrarna till sin nya mottagning på Bobergsgatan 77 i januari.

Nu ska ytterligare mottagningar öppna på Bobergsgatan.

Ska bli vårdcentral och BVC

I lokalerna ska det bland annat öppnas en vårdcentral och en barnavårdscentral. Mottagningarna kommer drivas av hyresgästen Stockholm Medical BVC/vårdcentral.

Enligt Einar Mattsson, som äger lokalerna på Bobergsgatan, har efterfrågan för både BVC och vårdcentral varit stor bland de som bor i Norra Djurgårdsstaden – en efterfrågan som även Stockholm Medical BVC/vårdcentral har sett.

– Det flyttar in väldigt mycket barnfamiljer i området nu och att som förälder ha närhet till en barnavårdscentral är skönt, säger Britta Hedefalk, verksamhetschef på Stockholm Medical vårdcentral/BVC.

Ska öppna i november

Både nya vårdcentralen och BVC väntas öppna i november.

Samtidigt kommer expressmottagningen, som funnits på Bobergsgatan sedan i januari, att ligga kvar på samma adress som tidigare.