Redan i november 2019 fick ÖstermalmDirekt en förhandstitt på lokalerna tillsammans med kulturborgarrådet Jonas Naddebo (C) och Martin Hafström, biträdande stadsbibliotekarie. Foto: Sacharias Källdén

Då öppnar nya biblioteket i Norra Djurgårdsstaden

Hjorthagens bibliotek har stängt men återuppstår nu i helt nya lokaler i Norra Djurgårdsstaden. Den 1 oktober är det öppningsdags.

  • Publicerad 11:21, 21 sep 2020

Det nya biblioteket ligger på Bobergsgatan 81–83 och lovar ett stort utbud av framför allt barn- och ungdomsböcker. Samtidigt säger Annika Malmborg, enhetschef på Stockholms stads kulturförvaltning, att programutbudet kommer rikta sig till samtliga målgrupper.

– Det bor ju både många barn och äldre människor i området. Vi ser fram emot både nya program och att ta tillvara på initiativ som redan funnits på Hjorthagens bibliotek, berättar hon på stadens webbsida.

Hit flyttar Hjorthagens bibliotek

Programmet kommer bland annat att innehålla filmvisningar och skaparverkstad för förskola och skola, men också språkcafé och läsecirklar för vuxna. Ett genomgående tema kommer att vara natur, miljö och hållbarhet. Bland annat är många av möblerna återbrukade och heltäckningsmattan är delvis gjord av gamla fisknät.

Den 5 oktober planeras en invigning av biblioteket.

– Men det blir också lite invigningskänsla och program hela första veckan så att vi sprider ut feststämningen för att alla som vill ska få plats i dessa coronatider, säger Annika Malmborg.

Biblioteket kommer på sikt ha mer generösa öppettider men till att börja med testar de att ha öppet måndagar 12-19, onsdagar och fredagar 10-17 samt söndagar 11-15.

Vecka 40 och 41 utökas öppettiderna till följande: måndag-fredag 10-17 samt lördagar och söndagar 11-15.

Ordinarie tider gäller från och med den 12 oktober.