Då öppnar Myrorna sin jättebutik

Efter renoveringen: Nu öppnar flaggskeppsbutiken i Hjorthagen igen.

  • Publicerad 11:13, 18 jan 2018

Den 2 000 kvadratmeter stora lokalen har renoverats och byggts om. Den 25 januari öppnar man den butik som är Myrornas mest välbesökta i Sverige.

När Mitt i Östermalm besöker butiken en vecka före öppning råder något slags organiserat kaos i butiken som fylls av varor.

– Det kommer lastbilar varje morgon och det pumpas in grejer hela tiden. Jag gissar att vi nog kommer att få jobba ända in i kaklet, säger Hanne Hague, en av Myrornas arbetsledare på plats.

Säljer halv miljon om året

En halv miljon varor om året brukade säljas i den stora affären nära Ropstens tunnelbanestation, som varit stängd sedan februari 2017 (under stängningen har man funnits i en mindre lokal mittemot). Så återinvigningen är välkommen.

– Vi hoppas att det kommer mycket människor och att det kanske blir kö ut på gatan till och med. Vi har en del att ta igen nu också, säger Hanne Hague apropå att man fått hålla till i den mindre och provisoriska lokalen.

Tre våningar med bland annat husgeråd, möbler och kläder kommer att finnas i det som ska kännas som ett varuhus.

– Nu får vi möjlighet att jobba med en fräsch och tom lokal vilket inte alltid är fallet. Den 25:e kommer man att mötas av en välfylld, välsorterad och fin butik, säger Hanne Hague.

Gamla stänger dagen före

Myrorna Ropsten öppnar 25 januari klockan 10.00 på Kolargatan 2 i Hjorthagen. Öppningsdagen håller butiken öppet en timme längre, till 19.00.

Fram till dess kommer den tillfälliga butiken att vara öppen och ha rea.