Det var i slutet av juni som Coop stängde sin butik i Väsby centrum, på grund av bristande lönsamhet. Men inte långt därefter blev det känt att matkedjan planerade för en ny etablering i Väsby – denna gång i Bredden.

Det var dock länge höljt i dunkel var den nya butiken skulle ligga, men nu är det klart: Kanalvägen 1B, vägg i vägg med Stadium outlet.

Öppningsdatum

På torsdag den 3 december slår den nya butiken upp portarna, och just nu fixas de sista byggdetaljerna. Det mesta av inredningen verkade vara på plats när Mitt i Upplands Väsby kikade in en vecka före premiären.

– Säljytan kommer att ligga på drygt 650 kvadratmeter, säger Kevin Bell, presskommunikatör på Coop.

Under 2021 får butiken dessutom en hämtalösning.

– Det funkar i regel så att kunder kan beställa sin mat online och sedan välja att hämta upp den i ett hämtaskåp. Det fungerar lite på samma sätt som Instabox, fast med varor man köpt på Coop, säger Kevin Bell.

Nyetablering i Väsby

Butikschef i nya Coop Bredden blir Hanna Väisänen.

– Satsningen med nyetableringen av Coop Bredden i Väsby handlar om att vi vill kunna erbjuda Väsbyborna bra mat till ett bra pris, sade Linus Gusfors, distriktschef för Coop Butiker & Stormarknader, i ett tidigare pressmeddelande.

https://www.mitti.se/nyheter/coop-oppnar-ny-butik-i-vasby/repths!IFKAO9VOMs8xp7sn@xqO3Q/