Konstsnö har redan börjat sprutas ut av Sundbybergs IK vid Milot i Ursvik – snö som kan användas för en skidlekplats och för en kortare slinga som staden ansvarar för att lägga.

Men eftersom regeringens och FHM:s riktlinjer säger att organiserad idrott ska undvikas och eftersom dessa mindre spår riskerar att skapa trängsel väntar man med den spårningen.

– Om vi börjar med konstsnön finns risken att det blir spår på en så liten yta att det blir trängsel, säger Mikael Eljenmyr, idrottschef vid Sundbybergs stad.

Några sådana spår blir därför inte aktuella före 24 januari då regeringen presenterar nya riktlinjer. Därefter tas nya beslut av Sundbybergs stad.

Men om det fortsätter att snöa och om temperaturerna blir de rätta kommer staden att spåra längre skidspår med start och mål intill Ursviks IP redan före 24 januari.

– Spårdragningen kommer förhoppningsvis att vara så lång att folk kan hålla avstånd, säger Mikael Eljennmyr som uppmanar till respekt vid parkeringen och vid start och mål.

Folkhälsomyndigheten har uppmanat kommunerna att stänga sina utomhusanläggningar och att organiserad idrott ska undvikas inne och ute. Men det går fortfarande att ägna sig åt spontanaktiviteter på idrottsplatser utomhus i Sundbyberg, men helst inte i grupp.

De isar som finns på Sundbybergs IP och i Rissne centrum är däremot helt stängda åtminstone till 24 januari.

– Det blir för mycket folk på dem, säger Mikael Eljenmyr.