Spårat. Skidsugna får hålla tummarna för natursnö. Foto: Mostphotos

Då kan det bli spår i Ursvik

Konstsnöspår i Ursvik dröjer på grund av corona. Men blir det tillräckligt med natursnö blir det spår som är tillräckligt långa för att undvika trängsel.

  • Publicerad 15:48, 12 jan 2021

Konstsnö har redan börjat sprutas ut av Sundbybergs IK vid Milot i Ursvik – snö som kan användas för en skidlekplats och för en kortare slinga som staden ansvarar för att lägga.

Men eftersom regeringens och FHM:s riktlinjer säger att organiserad idrott ska undvikas och eftersom dessa mindre spår riskerar att skapa trängsel väntar man med den spårningen.

– Om vi börjar med konstsnön finns risken att det blir spår på en så liten yta att det blir trängsel, säger Mikael Eljenmyr, idrottschef vid Sundbybergs stad.

Några sådana spår blir därför inte aktuella före 24 januari då regeringen presenterar nya riktlinjer. Därefter tas nya beslut av Sundbybergs stad.

Men om det fortsätter att snöa och om temperaturerna blir de rätta kommer staden att spåra längre skidspår med start och mål intill Ursviks IP redan före 24 januari.

– Spårdragningen kommer förhoppningsvis att vara så lång att folk kan hålla avstånd, säger Mikael Eljennmyr som uppmanar till respekt vid parkeringen och vid start och mål.

Folkhälsomyndigheten har uppmanat kommunerna att stänga sina utomhusanläggningar och att organiserad idrott ska undvikas inne och ute. Men det går fortfarande att ägna sig åt spontanaktiviteter på idrottsplatser utomhus i Sundbyberg, men helst inte i grupp.

De isar som finns på Sundbybergs IP och i Rissne centrum är däremot helt stängda åtminstone till 24 januari.

– Det blir för mycket folk på dem, säger Mikael Eljenmyr.

Skidor i Sumpan

Vid Milot i Ursvik brukar staden och Sundbybergs IK lägga konstsnöspår. Men i år avvaktar parterna nya riktlinjer från regeringen den 24 januari.

I Ursviks motionsområde skidar redan många, men man får spåra själv. Om det kommer tillräckligt med snö ska staden spåra ett eljjusspår på 2,5 och fem kilometer och kanske även ett längre skidspår.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Jeanette sadlade om till torghandlare under pandemin

Nyheter Vill inspirera fler att byta jobb i coronatider Sundbybergsborna och samborna Jeanette Lindblom och Armanch Saleh har båda enskilda firmor inom hälsa respektive dans. Pandemin stoppade ett stort evenemang och förde dem rakt in i bärbranschen.lördag 19/6 1:15

Han vill ordna en fest vid omtalade bron

Nyheter David hoppas att det kan koppla samman Rinkeby och Ursvik Ursviksbon David Hurtado Gómez vill skapa en fest vid den omtalade bron mellan Stora Ursvik och Rinkeby. Musik, kultur och mat hoppas han kan hjälpa några eller alla att se Rinkeby med andra ögon.måndag 14/6 10:37