Spårat. Skidsugna får hålla tummarna för natursnö. Foto: Mostphotos

Då kan det bli spår i Ursvik

Konstsnöspår i Ursvik dröjer på grund av corona. Men blir det tillräckligt med natursnö blir det spår som är tillräckligt långa för att undvika trängsel.

  • Publicerad 15:48, 12 jan 2021

Konstsnö har redan börjat sprutas ut av Sundbybergs IK vid Milot i Ursvik – snö som kan användas för en skidlekplats och för en kortare slinga som staden ansvarar för att lägga.

Men eftersom regeringens och FHM:s riktlinjer säger att organiserad idrott ska undvikas och eftersom dessa mindre spår riskerar att skapa trängsel väntar man med den spårningen.

– Om vi börjar med konstsnön finns risken att det blir spår på en så liten yta att det blir trängsel, säger Mikael Eljenmyr, idrottschef vid Sundbybergs stad.

Några sådana spår blir därför inte aktuella före 24 januari då regeringen presenterar nya riktlinjer. Därefter tas nya beslut av Sundbybergs stad.

Men om det fortsätter att snöa och om temperaturerna blir de rätta kommer staden att spåra längre skidspår med start och mål intill Ursviks IP redan före 24 januari.

– Spårdragningen kommer förhoppningsvis att vara så lång att folk kan hålla avstånd, säger Mikael Eljennmyr som uppmanar till respekt vid parkeringen och vid start och mål.

Folkhälsomyndigheten har uppmanat kommunerna att stänga sina utomhusanläggningar och att organiserad idrott ska undvikas inne och ute. Men det går fortfarande att ägna sig åt spontanaktiviteter på idrottsplatser utomhus i Sundbyberg, men helst inte i grupp.

De isar som finns på Sundbybergs IP och i Rissne centrum är däremot helt stängda åtminstone till 24 januari.

– Det blir för mycket folk på dem, säger Mikael Eljenmyr.

Skidor i Sumpan

Vid Milot i Ursvik brukar staden och Sundbybergs IK lägga konstsnöspår. Men i år avvaktar parterna nya riktlinjer från regeringen den 24 januari.

I Ursviks motionsområde skidar redan många, men man får spåra själv. Om det kommer tillräckligt med snö ska staden spåra ett eljjusspår på 2,5 och fem kilometer och kanske även ett längre skidspår.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Att semla eller inte semla – det är frågan

Nyheter Smarrig bulle väcker känslor Fastlagen infaller först i februari, men det har ingen betydelse för dagens gudlösa semmelälskare. Är det något att jämra sig över? Måltidsforskaren Richard Tellström tycker inte det.fredag 22/1 16:40

Fotbollsderbyn redan i februari på Tele2

Sport Gnaget mot Bajen, Dif och BP i minicup Stockholmlagens damer mäter krafterna direkt i en försäsongscup på Tele2 i februari. – Det ger oss möjlighet att förbereda oss för den kommande allsvenska säsongen på ett mycket bra sätt, säger Anne...torsdag 21/1 1:15

19-åringen kan ha begått andra brott på rymmen

Nyheter Polisen söker vittnen Åklagaren och polisen söker fortfarande vittnen till mordet i Rissne, men också dem som har uppgifter om ett annat rån i Sundbyberg som 19-åringen kan ha begått.onsdag 20/1 9:26