Då invigs nya Botkyrka konsthall

Konsthallen i Tumba stängde och ersätts av en ny i Fittja. Dessutom kommer biblioteket i Fittja öppna i nya lokaler. Den 18 maj blir det invigning med fest.

  • Publicerad 12:45, 27 mar 2019

Lördag den 18 maj klockan 12-17 bjuder Botkyrka konsthall och Fittja bibliotek in till invigning. Det blir festligt, ett så kallat blockparty, och dessutom vernissage för utställningen ”Härifrån”.

– Vi är väldigt pepp, säger Anneli Bäckman som är kurator på Botkyrka konsthall.

Får stora fönster

Den nya konsthallen har stora fönster. Det kommer att vara lätt att se in och förhoppningsvis skapa nyfikenhet.

 – Det ger kontakt med omgivningen.

Botkyrka konsthall höll tidigare till i Tumba centrum. Foto: Mitt i.

 Enligt Anneli Bäckman ger den nya konsthallen möjlighet för olika program och aktiviteter att samsas i lokalerna på samma gång.

Delar med Fittja bibliotek

Här finns ett stort konsthallsrum men också en övervåning och en konstverkstad.

 – Och så delar vi en stor entré med Fittja bibliotek och här har vi möjlighet att ha gemensamma aktiviteter med biblioteket, säger Anneli Bäckman.

Fakta

Utställningen "Härifrån" första utställningen

Utställningen visar verk som på olika sätt har platsen som sin utgångspunkt. Under perioden sker visningar, samtal och program som lyfter teman i konstnärernas arbeten och det blir även en serie vandringar som tar oss runt i norra Botkyrka.” skriver Botkyrka konsthall i ett pressmeddelande.

På den första utställningen ”Härifrån” medverkar medverkar Emma Dominguez, Ricard Estay, Juanma González, Rudy Loewe och They Are Here.

Visa merVisa mindre