Under vecka 53 så inleder kommunen sitt arbete med att vaccinera äldre som bor på vård- och omsorgsboende i Upplands-Bro. Foto: Most Photos / Niklas Loman

Då inleds vaccinationerna på Upplands-Bros äldreboenden

Efter julhelgen så inleder Upplands-Bro vaccination mot covid-19 på sina vård- och omsorgsboenden. Det här meddelas dagen innan julafton på kommunens hemsida.

  • Publicerad 11:29, 23 dec 2020

Det är Upplands-Bro som har ansvar för att äldre som bor på särskilda boenden erbjuds det nya vaccinet som nyligen godkändes av EU. Enligt den plan man har tagit fram så kommer vaccineringen att inledas under vecka 53.

Det kostar ingenting att vaccinera sig och det är frivilligt om man önskar ta vaccinet. Arbetet med att inhämta samtycke för det hela kommer följa samma rutiner som då vaccination för säsongsinfluensan genomförs.

Kommunen skriver:

”Varje person får två doser av vaccinet med ett par veckors mellanrum. Kommunen kommer att få tilldelat tillräckligt antal doser, enligt besked från Region Stockholm.”

– Jag är mycket glad att vi nu kommer igång med vaccinationerna. Vi har en bra planering som är gjord i samarbete med Familjeläkarna. Kommunens sjuksköterskor har också gjort en ett jättejobb, säger socialchefen Helena Åhman, i en kommentar.

Vaccinationen kommer att genomföras på ett boende i taget.

”Glädjefyllt att kunna vaccinera”

Vaccinationen mot covid-19 igång. Den 30 december påbörjades arbetet med att vaccinera mot covid-19 i Upplands-Bro. ”Det kändes väldigt skönt att kunna avsluta förra året med att börja vaccinera”, säger Angelica Chibout, chef på...fredag 22/1 16:40

Coronaläget i Upplands-Bro just nu

Antalet bekräftade fall minskar. Enligt Folkhälsomyndighetens senaste siffror har antalet coronafall i Upplands-Bro blivit färre.fredag 22/1 16:38