Genrebild. Foto: Mostphotos

Då är det fritt fram att besöka kommunens äldreboenden igen

Från den 1 oktober kan du som har en anhörig på något av Upplands-Bros äldreboenden åter få göra besök – detta gäller även hos Human och Attendos boenden.

  • Publicerad 18:06, 17 sep 2020

Besöksförbudet som gällt sedan 1 april i hela landet, försvinner vid månadsskiftet till oktober. Det meddelade socialminister Lena Hallengren (S) vid regeringens presskonferens under onsdagen.

Bedömningen från regeringen är att den minskade smittspridningen i samhället gör att ett besöksförbud inte längre behövs, rapporterar TT.

Kommunens boenden öppnar upp

Upplands-Bro kommun skriver på sin hemsida att man nu inväntar ”bindande regler” från Socialstyrelsen och Folkhälsomyndigheten om hur besöken ska gå till på ett bra sätt.

Samtidigt vädjar kommunen, och verksamheterna som berörts av besöksförbudet, om Upplands-Brobornas förståelse att närmare information kan dröja till slutet på september.

Foto: Niklas Loman

Humana om beslutet: ”Glädjande besked”

Hos Humana Lillsjö Badvägen i Kungsängen inväntar man myndigheternas rekommendationer och riktlinjer för hur en öppning kan ske på ett så smittsäkert sätt som möjligt berättar verksamhetschefen Susanne Sterling.

– Vi kommer att öppna upp och det är ett glädjande besked, men vi vill kunna genomföra det här på ett så säkert sätt som möjligt, säger Susanne Sterling.

Attendo Hagtorp kommer öppna upp för besökande den 1 oktober. Arkivbild. Foto: Kenny Bengtsson

– Det är med glädje vi tar emot det här beskedet, att åter kunna öppna upp Attendo Hagtorp för besök. Vi inväntar även Folkhälsomyndighetens rekommendationer för säkra möten och räknar med att ha alla rutiner på plats innan besöksförbudet hävs, säger Attendos presschef Makan Afshinnejad och fortsätter:

– Det har varit tuffa månader både för anhöriga och boende, därför välkomnar vi beslutet oerhört mycket.


 

Planen: Snabbare variant av buss 558

Upplands-Bro. Nu är planerade trafikförändringar inom SL-trafiken ute på remiss. Av dessa framgår att buss 558 i Upplands-Bro berörs.måndag 26/10 16:45