En torr sommar kan ha bidragit till att många har tagit cykeln. Foto: Oliver Lindkvist

Cyklisterna slog rekord i augusti

I augusti passerade cyklisterna kommungränsen mellan Sollentuna och Solna 34 600 gånger. – Det är rekord, så många passager har vi aldrig haft under en månad, säger Malin Berger på Trafikkontoret.

  • Publicerad 10:03, 22 sep 2018

Förra året var det 29 800 cyklister som passerade kommungränsen mellan Sollentuna och Solna i augusti. Detta år hamnade siffran på 34 600 för samma månad, alltså 16 procent fler än samma månad förra året.

Varm sommar

På Trafikkontoret vill de inte dra några slutsatser förrän de gjort en mer omfattande mätning i kommunen, men ser det ändå som en indikation på att fler väljer att ta cykeln.

– Vi har ju också haft en väldigt varm och torr sommar, vilket antagligen har en del att göra med den stora uppgången, säger Malin Berger, trafikplanerare, trafik- och fastighetskontoret.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Henric har vigt sitt liv till att dela andras sorg och glädje

Nyheter Stöd. Finns där för personer som nåtts av svåra besked Sjukhuspräster är en av de första som kopplas in för att ge stöd när någon har gått bort. Carl Henric Svanell berättar att ord inte alltid räcker till: "Man ska dela sorgen".lördag 31/10 8:30

Sollentuna centrums uppmaning: ”Planera ditt besök”

Nyheter "Vi följer noga de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten går ut med." Från och med i går och till den 19 november uppmanas alla i Stockholm att bland annat avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker och köpcentrum. Sollentuna centrum förklarar att man ända...fredag 30/10 16:42