Cupknall av KB – drömmer om Stockholmsderby

Karlbergs BK vände 0-2 till 3-2 och slog ut Vasalund i Svenska cupen på onsdagskvällen. Nu väntar hemmamatch mot ett lag från allsvenskan eller superettan. – Klart vi hoppas på AIK, Djurgården eller Hammarby, säger sportchefen Lennart Sandahl.

  • Publicerad 10:38, 17 maj 2018

Motståndarna Vasalund har inlett säsongen med sex raka segrar i division 2 och när laget besökte Stadshagen i slutet av april blev det en klar 2-0 seger mot Karlbergs BK. Men på onsdagskvällen tog de rödvita från Kungsholmen revansch – trots underläge 0-2 i paus.

– Då kändes det kört men grabbarna gav inte upp. Vi fick in ett mål på hörna och med tio kvar kom kvitteringen, berättar Lennart Sandahl.

Och bättre skulle det bli. I matchens sista minut fixade Marcus Kettler 3-2 efter kalabalik framför Vasalunds mål.

– Alla spelare stormade planen så det var en otrolig känsla. En riktig cupknall, säger Lennart Sandahl.

Drömmer om Stockholmsderby

Segern innebär att KB för första gången är klara för den andra omgången i cupen. Där väntar hemmamatch mot ett lag från allsvenskan eller superettan. Vinst även där och laget går vidare till gruppspelet nästa år.

– För små klubbar är det här en dröm. Skulle vi få en stormatch mot AIK, Djurgården eller Hammarby så vore det dels en milstolpe för klubben, dels en möjlighet att locka mycket publik och dra in pengar, säger Lennart Sandahl.