Det är en trött men alltjämt leende pubägare som öppnar dörren till den julpyntade ­lokalen på Källgatan.

Anders Thool har arbetat sju dagar i veckan en lång tid nu och november månad blev den tyngsta hittills med ett 70-procentigt tapp i omsättning.

– Man får fokusera framåt och tänka i nya banor. Jag hoppas att det positiva gensvar vi fått på våra spelsöndagar fortsätter.

Öppnat på söndagar

Under en längre tid har puben varit stängd söndagar men för att kunna ge sina anställda fler timmar och kanske kunna öka inkomsterna något beslutade Anders att införa söndagsöppet i nytt format.

– Puben är helt anpassad efter Folkhälsomyndighetens riktlinjer och vi serverar värmande mat och dryck och har olika brädspel som schack, backgammon, kortspel, Fia med knuff och Yatzy.

”Enköpings vardagsrum”

Anders tror att många sitter ensamma hemma och Players Inn vill då kunna erbjuda alla någonstans att gå.

– Många är också ute och går den sista helgdagen och då kan det vara skönt att komma in i värmen, kanske äta en bit mat, sitta och spela och umgås. Players Inn är lite av Enköpings vardagsrum för många och det är så jag vill att man ska känna för den lokala puben, säger Anders.

Nytt uterum

Spelsöndagar har ägt rum tre gånger nu och antalet besökare ökar successivt.

– Jag hoppas det fortsätter så och vi kommer även inom kort att öppna vårt uterum på baksidan. Har precis fått tillståndet och investerar nu i glasfönster, värmare och att skapa lite myskänsla där.

Bakslag

Det blev ett bakslag då man nyligen drabbades av inbrott i uterummet, men Anders Thool fokuserar på att få klart det så snart som möjligt.

Vad tycker du om de nya reglerna?

– Vi, liksom många andra, kämpar i motvind – på flera sätt. Som krögare är jag rätt bitter på myndighetens syn på krogbranschen. Vi används som murbräcka och det är orättvist.

Han syftar på att det i första hand var i Stockholm som en del krogar och nattklubbar hade problem med att följa restriktionerna.

– Till följd av det fick hela branschen lida i och med de hårdare restriktionerna, menar han.

Men Anders kämpar på för att få sin verksamhet att överleva. Han uttrycker stor saknad av sina gäster men också förståelse för situationen.

– Jag vill bara betona att vi noggrant anpassat vår verksamhet för att våra kunder ska känna sig så trygga som möjligt.

Färre platser

Man har minskat antal platser med 30 procent, gästerna sitter ned för att äta och dricka och får inte gå runt. Man har även en skyddande avdelare i baren och stänger baren för alkoholförsäljning klockan 22.

– Gästerna är vad som fått mig att vara kvar i branschen så här länge! Jag månar om dem och vill att de ska vara trygga och må bra. Det är alltid målsättningen för mig som krögare.