Snabbtest. Många av dessa ger positiva resultat. Foto: Mostphotos

Covid-19: Rekordsiffror i Sundbyberg

Spridningen av covid-19 slår nya rekord i Sundbyberg. Folkhälsomyndighetens statistik för vecka 1 visar att 792 nya fall har bekräftats i staden.

  • Publicerad 16:53, 13 jan 2022

Antalet är nära på en fördubbling av siffran för vecka 52, som i sig var rekordartad då det begav sig: 416. Före det hade smittspridningen inte varit i närheten av sådana höjder i Sundbyberg.

Om man vidgar synfältet märks liknande trender. I Region Stockholm i stort konstaterades 34 768 fall av covid-19 vecka 1, också det nästan dubbelt så många som föregående vecka.

Och det är omikronvarianten av coronaviruset som driver på denna utveckling, sade statsepidemiolog Anders Tegnell på en presskonferens förra torsdagen.

– Det betyder inte att vaccinet är verkningslöst på något sätt. Mot inläggning och allvarlig sjukdom har vaccinet fortfarande en väldigt viktig del i det hela, sade han.

Även de som får intensivvård har blivit fler, men den ökningen står inte alls i proportion till utvecklingen av smittspridningen enligt Anders Tegnell. Statistiken, sade han, talar därmed för att den nuvarande smittspridningen inte innebär lika stora risker för vården som tidigare.

Han fortsatte med att uppmana så många som möjligt att ta en tredje vaccindos.

– Även den ganska måttliga ökningen som vi ser på Iva innebär en belastning i en redan pressad situation.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Kriminella fick polisen att sjunga

Nyheter Nu lever Michael Lundh ut sin dröm Trots att drömmen fanns sedan barnsben, tordes inte Michael Lundh sjunga. 50 år senare har den tidigare piketpolisen övervunnit sin rädsla. För det kan han tacka både seniorer, Christer Sjögren och...fredag 20/5 17:58

Hon hyllas för dikter inspirerade av Sundbyberg

Nyheter Får litterär skylt: "Känner mig mycket hedrad" Snart 30 år efter hennes första diktsamling står den där: Gunnel Arvidssons litterära skylt vid Lötsjön. Hedrande, tycker poeten själv.fredag 20/5 17:54

Tredjeklassare i drömprojekt – sätter betyg på lekparker

Nyheter Testar stadens utbud: "Får ha det kul och leva livet" Hur roliga är egentligen Sundbybergs lekparker? Ett gäng verkliga experter på området får äran att reda ut den saken, i ett projekt signerat Kymlingeskolans fritidshem.fredag 20/5 11:46