Snabbtest. Många av dessa ger positiva resultat. Foto: Mostphotos

Covid-19: Rekordsiffror i Sundbyberg

Spridningen av covid-19 slår nya rekord i Sundbyberg. Folkhälsomyndighetens statistik för vecka 1 visar att 792 nya fall har bekräftats i staden.

  • Publicerad 16:53, 13 jan 2022

Antalet är nära på en fördubbling av siffran för vecka 52, som i sig var rekordartad då det begav sig: 416. Före det hade smittspridningen inte varit i närheten av sådana höjder i Sundbyberg.

Om man vidgar synfältet märks liknande trender. I Region Stockholm i stort konstaterades 34 768 fall av covid-19 vecka 1, också det nästan dubbelt så många som föregående vecka.

Och det är omikronvarianten av coronaviruset som driver på denna utveckling, sade statsepidemiolog Anders Tegnell på en presskonferens förra torsdagen.

– Det betyder inte att vaccinet är verkningslöst på något sätt. Mot inläggning och allvarlig sjukdom har vaccinet fortfarande en väldigt viktig del i det hela, sade han.

Även de som får intensivvård har blivit fler, men den ökningen står inte alls i proportion till utvecklingen av smittspridningen enligt Anders Tegnell. Statistiken, sade han, talar därmed för att den nuvarande smittspridningen inte innebär lika stora risker för vården som tidigare.

Han fortsatte med att uppmana så många som möjligt att ta en tredje vaccindos.

– Även den ganska måttliga ökningen som vi ser på Iva innebär en belastning i en redan pressad situation.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Jimpa käkar sig igenom tunnelbanan

Nyheter Följs av hundratals på Youtube Ett efter ett har den hungrige youtubaren Jimmy Danielsson betat av matställen på blå linjen. Mitt i fick vara med när han åt en schnitzel vid tunnelbanespärrarna i hemorten Rissne.torsdag 19/5 9:19

Hyresgäster ryter ifrån mot renoveringsbuller

Nyheter Bor kvar när balkonger rustas upp: "Otroligt höga ljud" Stadens bostadsbolag Förvaltaren är i färd med att rusta upp husfasaderna på Järnvägsgatan 21 och 23. Nu kritiserar hyresgäster projektet på grund av buller.onsdag 18/5 10:42

Sommargågatan har öppnat – MP vill ha hinder för bilister

Nyheter Styret säger nej: "Det är tydligare skyltar i år" Blommor, bänkar ... och bilar. När Vasagatan i fjol gjordes sommarfin var vissa inslag mindre önskade än andra. Ett år senare anser Miljöpartiet att det fortfarande görs för lite för att hålla...tisdag 17/5 10:46