Foto: Mostphotos/Mitt i

Tre stockholmsorter tillhör landets värst drabbade

Norrmalm, Lidingö och Kungsholmen finns på tio i topp-listan över orter med flest rapporterade covid19-fall per invånare senaste veckan, i hela landet.

  • Publicerad 12:00, 16 okt 2020

Covid19-fallen ökar just nu i Stockholm. Stadsdelarna Norrmalm och Kungsholmen samt Lidingö är de platser i Stockholm där smittan just nu grasserar som värst. På alla tre orterna är smittspridningen den högsta hittills, högre än den var i maj.

De tillhör också de orter i landet där smittspridningen är högst just nu, mätt i covid19-fall i förhållande till antalet invånare.

All tre hade relativt lite smittspridning i våras. Medan de platser som då var hårdast drabbade, som Spånga-Tensta, nu har mycket lägre smittspridning.

Norrmalm

Förra veckan registrerades 88 nya fall på Norrmalm. Det motsvarar 12 fall per 10 000 invånare, vilket är bland landets högsta.

Loading...

Loading...

Lidingö

På Lidingö har antalet nya fall ökat med 670 procent på fyra veckor. Förra veckan testade 54 personer positivt för covid-19 på Lidingö. Det motsvarar 11 fall per 10 000 invånare.

Loading...

Loading...

Kungsholmen

78 nya bekräftade fall av covid-19 registrerades på Kungsholmen förra veckan. Det motsvarar 11 fall per 10 000 invånare.

Loading...

Loading...

Källa: Folkhälsomyndigheten