Coronahjälpen i Sollentuna får årets Vitsippspris

Linn Maria Wågberg, som startade Facebook-gruppen Coronahjälpen i Sollentuna, tilldelas årets Vitsippspris. Priset delas varje år ut av Kristdemokraterna i Sollentuna till någon eller några som gjort berömvärda insatser i kommunen.

  • Publicerad 12:00, 19 apr 2020

Linn Maria Wågberg fick priset i fredags och säger att hon vill dela det med alla som snabbt och villigt hjälpt till med olika behov som hon publicerat i FB-gruppen. 

När jag lagt ut ett behov i vår grupp, dröjer det bara några minuter tills någon hör av sig och vill hjälpa till. Det är fantastiskt fint att se. Jag får ta del av många som också är så ensamma i den här situationen. Bara att få prata med någon lindrar nöd. Jag hoppas att den här känslan av att hjälpa varandra ska leva vidare långt efter att pandemin är över, säger hon.

Över 1 500 medlemmar

Lokaltidningen Mitt i berättade den 13 mars om den då nystartade FB-gruppen ”Coronahjälpen i Sollentuna. Tanken var att man till exempel kan efterlysa hjälp att handla varor och leverera till äldre, personer i riskgrupper eller personer i karantän. Och den som vill kan även erbjuda sin hjälp.

Linn i Silverdal startade lokal coronahjälpgrupp

Prisutdelare i fredags var partiavdelningens ordförande, Peter Kilander, som formulerade motiveringen så här: ”Coronahjälpen i Sollentuna knyter samman de människor i vårt närsamhälle som i coronatider söker hjälp och stöd med de människor som erbjuder hjälp och stöd. Gruppen startades i mars på initiativ av Linn Maria Wågberg och har i början av april över 1 500 medlemmar och har på kort tid gjort stor skillnad för många.”

Peter Kilander och Linn Maria Wågberg.

”Värd all uppmuntran”

KD:s kommunalråd Magnus Ramstrand tycker att årets pristagare var ett utmärkt val.

Linn Maria Wågberg är verkligen värd det här priset. Isolering, hjälpbehov och rädslan i spåren av coronapandemin, tar också fram goda initiativ från enskilda som stärker samhällsgemenskapen. Sollentuna kommun, Stockholmsregionen, regering och riksdag kan göra mycket för att lindra nöd och stötta företag och föreningar, men den folkliga viljan att hjälpa enskilda är värd all uppmuntran, säger han.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Här körs tusentals coronatester ut till stockholmarna

Nyheter Varje morgon köar taxibilar på det gamla mässområdet i Tureberg Varje vardagsmorgon rullar omkring 1 000 taxibilar in på det gamla mässområdet i Tureberg. En efter en glider de fram till en liten ”byggfutt”, drar ner rutan, och får en låda med hemtester och...onsdag 2/12 5:30

Tonårsföräldrar kraftsamlar för ökad trygghet

Nyheter "Alla är jättemåna om att vi ska få igång något nu" Förra veckans digitala möte om vad som kan göras i Sollentuna för att minska ungdomsvåld och otrygghet blev lyckat. Och det mynnade ut i att åtta lokala grupper ska bildas och peka på fem kortsiktiga...tisdag 1/12 15:15

Åtal: Skickade 800 kränkande sms till kvinna

Nyheter Mannen ska även ha dykt upp på hennes jobb och bytt lås i hennes lägenhet. En man i 30-årsåldern åtalas för bland annat fyra fall av ofredande, skadegörelse och egenmäktigt förfarande riktat mot en kvinna i Rotebro.tisdag 1/12 11:10