Coronahjälpen i Sollentuna får årets Vitsippspris

Linn Maria Wågberg, som startade Facebook-gruppen Coronahjälpen i Sollentuna, tilldelas årets Vitsippspris. Priset delas varje år ut av Kristdemokraterna i Sollentuna till någon eller några som gjort berömvärda insatser i kommunen.

  • Publicerad 12:00, 19 apr 2020

Linn Maria Wågberg fick priset i fredags och säger att hon vill dela det med alla som snabbt och villigt hjälpt till med olika behov som hon publicerat i FB-gruppen. 

När jag lagt ut ett behov i vår grupp, dröjer det bara några minuter tills någon hör av sig och vill hjälpa till. Det är fantastiskt fint att se. Jag får ta del av många som också är så ensamma i den här situationen. Bara att få prata med någon lindrar nöd. Jag hoppas att den här känslan av att hjälpa varandra ska leva vidare långt efter att pandemin är över, säger hon.

Över 1 500 medlemmar

Lokaltidningen Mitt i berättade den 13 mars om den då nystartade FB-gruppen ”Coronahjälpen i Sollentuna. Tanken var att man till exempel kan efterlysa hjälp att handla varor och leverera till äldre, personer i riskgrupper eller personer i karantän. Och den som vill kan även erbjuda sin hjälp.

Linn i Silverdal startade lokal coronahjälpgrupp

Prisutdelare i fredags var partiavdelningens ordförande, Peter Kilander, som formulerade motiveringen så här: ”Coronahjälpen i Sollentuna knyter samman de människor i vårt närsamhälle som i coronatider söker hjälp och stöd med de människor som erbjuder hjälp och stöd. Gruppen startades i mars på initiativ av Linn Maria Wågberg och har i början av april över 1 500 medlemmar och har på kort tid gjort stor skillnad för många.”

Peter Kilander och Linn Maria Wågberg.

”Värd all uppmuntran”

KD:s kommunalråd Magnus Ramstrand tycker att årets pristagare var ett utmärkt val.

Linn Maria Wågberg är verkligen värd det här priset. Isolering, hjälpbehov och rädslan i spåren av coronapandemin, tar också fram goda initiativ från enskilda som stärker samhällsgemenskapen. Sollentuna kommun, Stockholmsregionen, regering och riksdag kan göra mycket för att lindra nöd och stötta företag och föreningar, men den folkliga viljan att hjälpa enskilda är värd all uppmuntran, säger han.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Sollentuna har utsetts till Årets biltvättarkommun

Nyheter Kreativ informationskampanj gav pris från Hållbar biltvätt. Sollentuna kommun är bäst i Sverige på att informera och uppmuntra sina invånare till att inte tvätta bilen på gatan. Tack vare sina insatser har kommunen nu utsetts till Årets biltvättarkommun 2020...tisdag 20/10 9:47

Nu är Röda Korsets nya second hand-butik invigd

Nyheter Mindre lokal ska ge större lönsamhet. En stund före klockan 11 i lördags började en liten nyfiken kö bildas utanför Röda Korsets nya second hand-butik på Hvidovrestråket i Tureberg. – Härmed förklarar jag vår nya butik invigd, sa Joakim...tisdag 20/10 5:15

Oförändrad skatt i Alliansens budget för 2021

Nyheter De ekonomiska prognoserna präglas av stor osäkerhet. Nu har den styrande Alliansen i Sollentuna presenterat sitt budgetförslag för de kommande åren.måndag 19/10 14:30