Coronafara stänger Mötesplatsen för äldre i stadshuset

På onsdagseftermiddagen beslutade staden att stänga Mötesplats centrum i stadshuset. Anledningen: Risken för coronasmitta. – Äldre och redan försvagade människor har visat sig extra sårbara för detta virus, säger Birgitta Sköld (LP), ordförande för omsorgs- och socialnämnden.

  • Publicerad 16:49, 11 mar 2020

På onsdagseftermiddagen gick Lidingö stad ut med beslutet att stänga Mötesplats centrum i stadshuset. Mötesplatsen är ett café och aktivitetscenter för äldre på ön.

”Av omsorg om våra äldre målgrupper som är extra känsliga för coronaviruset Covid-19 och risknivån för spridning är mycket hög, har Lidingö stad beslutat att som en extra försiktighetsåtgärd stänga Mötesplats Centrum i Stadshuset från och med den 12 mars”, skriver staden på sin webbplats.

– Äldre och redan försvagade människor har visat sig extra sårbara för detta virus, säger Birgitta Sköld (LP), ordförande för omsorgs- och socialnämnden.

Det innebär att föreläsningen ”Äldre och trygg på Lidingö” som skulle hållits Mötesplatsen den 12 mars ställs in.

Ungdomsmässa ställs in

Staden ställer även in andra evenemang. Din grej-mässan i Stadshuset den 13 och 14 mars flyttas till i höst. Mässan skulle ge barn och ungdomar möjligheter att prova på och hitta nya fritidsaktiviteter.