Bostadsrättspriserna på lägenheter med tre, fyra eller mer rum har stigit kraftigt i pris under coronapandemin. Det visar en kartläggning av kvadratmeterpris i Stockholms län som Länsförsäkringar Fastighetsförmedling presenterar.

– Större bostadsyta är hett eftertraktat, för att kunna kombinera hemarbete och fritid, säger Marcus Svanberg, vd för Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, i ett pressmeddelande.

https://www.mitti.se/nyheter/priserna-pa-bostadsratter-foll-for-forsta-gangen-sedan-i-varas/repuad!iO4iuF@iQ0dx8eB6NDpVMw/

Bostadsrätter med fyra rum eller mer i Stockholms län har under året ökat i pris med 9 procent. – Den kraftiga prisutvecklingen på bostadsrätter har gjort det svårare för många trångbodda barnfamiljer att skaffa ett större boende, säger Marcus Svanberg.

Svårt för unga

För mindre lägenheter är prisutvecklingen inte lika kraftig. Bostadsrätter med ett rum har ”bara” gått upp med 4 procent i länet. Men trots att uppgången inte är lika kraftig är det ett fortsatt tufft läge för unga att köpa sin första lägenhet.

– Unga, som ofta är på jakt efter små lägenheter, har drabbats hårdare av uppsägningar och permitteringar under coronapandemin. En försvagad privatekonomi, tuffa amorteringskrav och höga bostadspriser begränsar deras möjlighet att få ett bolån och det påverkar prisutvecklingen på mindre lägenheter, säger Marcus Svanberg.

https://www.mitti.se/nyheter/film-de-vill-vara-stockholms-lyxigaste-bostadsrattsforening/repsew!jnb7akAu34wPQPljAXphA/