Coopchefen: ”Vi ska ordna en buss”

Idag går det inte att ta sig med buss till den nya Coopbutiken som invigdes på torsdagen. Men affären kommer att ordna en egen buss för kunder som inte har bil.

  • Publicerad 10:12, 24 nov 2017

Flera Upplands-Brobor har reagerat på att det inte går att ta sig med buss till det nya handelsområdet Brunna Park där nya Stora Coop invigdes igår.

Närmaste busshållplats ligger idag på Granhammarsvägen och det blir en bra bit att gå. Upplands-Brobladet kunde förra veckan berätta att en tunnel måste byggas om för tung trafik innan en busslinje kan dras till området. Det är mycket oklart när detta blir av.

Kunderna glada över sin nya butik

Men nu avslöjar butikschefen på Coop att de kommer ordna en egen buss.

– Vi kommer att sätta in en buss som går tisdag och fredag, två gånger om dagen, säger Alex Banda.

Linjen kommer att gå mellan Kungsängen-Tibble-Energivägen-Stora Coop. Förhoppningen är att den ska vara på plats redan i år.

– Vi har haft dialog med kommunen och jobbar för att sätta ett startdatum, säger Alex Banda.

Ny aktivitetsapp lanseras – prova på-dag i helgen

Lördagstips för Upplands-Bros unga. I helgen bjuder föreningen Sparks Generation och kommunen in till en prova på-dag med allehanda idrotter, kultur och inte minst feststämning. Detta gör man för att fira lanseringen av en ny app där...fredag 23/10 15:59

Prisat företag ska hjälpa ryttare

AI-teknik i ny app blir ridcoach Horsetechbolaget Rider’s Position, med säte i Skokloster, har prisats i entreprenörstävlingen Venture Cup. – Det betyder jättemycket, säger vd Mari Zetterqvist Blokhuis.fredag 23/10 13:04