Coop-butik stänger i fem månader

Farsta strand blir utan livsmedelsbutik i nästan ett halvår när Coop stänger för ombyggnad den 2 juli. – Tråkigt om det skapar oreda, säger Tarik Belqaid, pressekreterare på Coop.

  • Publicerad 15:00, 23 jun 2018

Från början av juli och fem månader framåt tvingas de som bor i Farsta strand köpa sina dagligvaror på annat håll. 2 juli stänger Coop på Farsta strandplan för ombyggnad.

Vi kommer att blåsa ut hela butiken

Tarik Belqaid, Coop

– Det blir en total ombyggnad. Vi kommer att blåsa ut hela butiken. När den öppnar igen i december kommer den att vara lite större och med mer fokus på färskvaror och ekologiskt, säger Tarik Belqaid.

Han säger att Coop håller på med ombyggnader av butiker i hela landet, och att stängningen inte har något att göra med det förestående bygget av ett äldreboende på butikens tak.

Vad har ni att säga till de som får en tuffare vardag när det inte finns någon lokal livsmedelsbutik?

– Det är tråkigt om det skapar oreda men butiken behöver byggas om och det kommer att vara en fräschare butik som öppnar i december.

Gångväg stängs av

Vad gäller byggandet av äldreboendet kommer det att märkas av på allvar redan nästa vecka. Då stängs gångvägen närmast Coop av.

De som kommer från Nordmarksvägen, Ullerudsbacken och Brunskogsbacken tvingas gå en längre väg via Farsta strandplan för att komma till torget och tunnelbanan. Avstängningen av gångvägen gäller hela byggtiden, till november 2019. Läs mer om detta här: