Foto: Anna Z Ek

Clas Ohlson öppnar i Hornstull

När Hornstulls handelsplats frågade vilken butik besökarna helst ville se i gallerian hamnade Clas Ohlson i topp. Nästa veckan öppnar hemmafixarkedjan en ny butik. Det är en av flera nyheter i gallerian.

  • Publicerad 16:13, 19 okt 2016

Det är en hel del på gång i Hornstulls galleria. Nästa torsdag öppnar Clas Ohlson en ny, mindre butik. Det har varit en stor efterfrågan på en butik för hemmafixare, enligt Sara Falkevik, pressansvarig för Hornstulls handelsplats.

– Vi gjorde en marknadsundersökning 2015 om vad besökarna skulle vilja se, och då kom Clas Ohlson i topp. Så det är väldigt roligt att de vill gör den här nya satsningen hos oss, säger hon.

Företaget att ta över tre lokaler i tunnelbaneplanet, där det tidigare varit en frisör, en salladsbar och klädbutiken Indiska. Kedjan kommer öppna en mindre butik, jämfört med de andra i stan. Något som sticker ut i den nya butiken är att kunderna kommer att kunna hyra verktyg och andra produkter för hemmaprojekt.

Andra nyheter i Hornstulls galleria är att restaurangen Klang Market kommer att expandera. I slutet av november öppnar de på nytt igen, då de tagit över Taylor & Jones gamla lokal. En annan nyhet är att nudelkedjan Noddle Mama kommer öppna en mindre restaurang i tunnelbaneplanet i lokalen som tidigare varit en Life-butik.

 

Fakta

39 restauranger och butiker

I Hornstulls handelsplats finns 39 butiker, caféer och restauranger.

Handelsplatsen ägs och förvaltas av Bonnier Fastigheter.

Den invigdes 2013.

Källa: Hornstulls handelsplats
Visa merVisa mindre