Clara Henry på besök i Jakobsberg

YouTuber, programledare, bloggare och författare. Clara Henry har länge varit ett stort namn och nu kommer hon på besök till Jakobsbergs bibliotek. – Vi ville göra en extra satsning på läslovet, framför allt mot gruppen ungdomar, säger Lovisa Blomberg, läsinspiratör.

  • Publicerad 16:54, 31 okt 2018

Det 24-åriga stjärnskottet Clara Henry slog först igenom via YouTube och när hon lämnade plattformen i februari i år hade hon samlat på sig imponerande 423 000 följare.

Förutom hennes omåttligt populära videos är hon bland annat känd för att ha programlett Melodifestivalen, sin medverkan i Sommar i P1 och boken ”Ja jag har mens, hurså?”.

”Ville göra en extra satsning”

I morgon, torsdag, besöker hon Jakobsbergs bibliotek för att prata om sin nya bok ”Mot framtiden – En simpel guide till att krossa patriarkatet”.

– Vi ville göra en extra satsning på läslovet, framför allt mot gruppen ungdomar. Vi letade efter en profil som vi vet att det finns intresse för bland unga och som också har ett författarskap, säger Lovisa Blomberg läsinspiratör för ungdomar på Jakobsbergs bibliotek.

Begränsat antal platser

Klockan 18.00 sker ett författarsamtal där Clara Henry kommer att intervjuas av två ungdomar.

Att delta under samtalet är gratis, men platserna är begränsade.

– Vi har runt 120 platser totalt och har fått in många anmälningar, men än finns några kvar.

Föranmälan görs via biblioteks hemsida.