Deltagare. Cissi Wallin Nilsson tvekar inte på att hon skulle göra om Robinsonupplevelsen om hon kunde. Foto: Linus Nilsson/TV4

Cissi representerar Vallentuna i årets "Robinson"

Tio veckor på en paradisö? Det låter som drömmen om det inte vore för att du är med i ett tv-program som går ut på att överleva och rösta ut andra deltagare. Men Cissi Wallin Nilsson hade gärna gjort om det: “Det var skitkul!”

  • Publicerad 11:48, 6 mar 2020

Jag har inte gjort något som jag inte kan stå för.

Utrustad med ett rep och kämpaglöd bestämde sig 21-åriga Cissi Wallin Nilsson att byta ut Vallentunas jordbrukslandskap mot Fijis vita stränder. Med bara en knapp månads varsel fick hon möjlighet att vara en av deltagarna i årets "Expedition Robinson". 

– Jag tyckte att det var skitkul, jag skulle lätt göra om det. Det enda som var jobbigt var att min mamma blev sjuk, hon fick cancer precis innan jag skulle åka. Men jag tänkte att “vinner jag det här så gör jag det för mamma, då skänker jag pengar till bröstcancerfonden”, säger hon. 

Envis i tävling

Huruvida Cissi Wallin Nilsson vann eller inte får vi inte veta ännu. Först ska hela säsongen sändas. Men hon konstaterar i alla fall att hon överlag är nöjd med sin insats under tävlingen. 

Täbybo ställer upp i känd dokusåpa

– I första tävlingen var det många som blev chockade över hur jag presterade, och jag hade ingen aning om att jag skulle vara så envis. Många hade nog trott att jag skulle vara pryd och försiktig, säger hon. 

Saknade ett spel

Som personlig pryl tog hon med sig ett rep – något hon ångrar i dag. I stället skulle hon hellre ha tagit med sig någon form av sällskapsspel. Mellan hushållsbestyren och tävlingarna så blev det mycket dödtid. Men till skillnad från många av sina medtävlare så hade hon inte så mycket emot själva ö-livet, tack vare uppväxten i Gävle och senare i Gröndal i Vallentuna. 

– Jag är inte så hard core men jag har tältat innan och jag gillar att vara i naturen. Jag är ingen storstadstjej så för mig var det inte världens omställning. Men däremot är jag nästan hypokondriker och det finns många djur på ön som kan döda dig... 

Sänds nästa söndag

Deltagarna befann sig utomlands i upp till tio veckor och vinstsumman ligger på en halv miljon kronor. Programmet spelades in förra sommaren, och säsongspremiären blir den 15 mars på Tv4. 

– Jag är jättenervös, för vad jag minns så sa jag lite vad som helst. Jag är lite orolig, men mest ska det bli kul. Jag har inte gjort något som jag inte kan stå för, säger Cissi Wallin Nilsson.

Bor i Danderyd

Namn: Cissi Wallin Nilsson.

Ålder: 21.

Sysselsättning: Singer/songwriter.

Bor: Danderyd, sedan två månader tillbaka. Uppväxt i Vallentuna och Gävle.

Visa merVisa mindre