Skogen vid Långängens gård är upplyst. Foto: Anna Wilson

Cirkusdirektör på galleri och konst i skogen

Kulturveckan har inletts. Lidingö kryllar av kulturaktiviteter. Här listar vi ett litet axplock av allt som finns att göra. Fira lördag med att skriva en teaterpjäs till exempel.

  • Publicerad 07:19, 10 nov 2018

1. Lyssna till cirkusdirektörens poesi

Henry Bronett förknippas kanske snarare med cirkus än bildkonst. Nu ställer han dock ut sin fotokonst på Galleri Fallera och inleder så ett nytt konstnärskap . Idag lördag, klockan 12 -16 är det vernissage för utställningen som visar hans foto och poesi. Utställningen finns kvar till 25 november.

2. Skaka loss på Näset

Vill du hellre röra på dig? Mellan 11 och 16.45 håller dansskolan dansen olika prova-påklasser i dansstilar som showjazz och breaking i sina lokaler på Källängens torg.

3. Skriv en egen teaterpjäs

Den som beger sig till Sagateatern på lördag klockan 15 får vara beredd på att skapa själv. Har får alla som kommer vara med och skapa en egen teaterpjäs från manus till färdig uppsättning som ska spelas på teatern exakt en vecka senare.

4. Ta en lysande promenad

Räcker det med en promenad? I Träden på vid långängens gård har Lidingö konstnärer hängt upp en rad ovanliga lampor. Kanske värt ett besök i skymningen.

 

Vill du veta mer? Här är hela programmet för Kulturveckan.