Prisas. Christina Rindsjö till höger tillsammans med Håll Sverige Rents vd Johanna Ragnartz. Foto: Privat

Christina håller rent i Riddersvik - nu belönas hon

Riddersviksbon Christina Rindsjö tog initiativ till Håll Riddersvik Rent. Nu är hon en av ett tiotal svenskar som fått utmärkelsen ”Stolt skräpplockare” av Håll Sverige Rent.

  • Publicerad 17:16, 19 apr 2021

Hur känns det?

– Det känns fint att de uppmärksammar mitt lokala initiativ och engagemang.

Är du en stolt skräpplockare?

– Jag är stolt och glad över att min insats gett resultat och inspirerat fler till att mötas och göra skillnad för miljön i Riddersvik.

Är du lite arg över skräpet också?

– Nej, inte arg, men jag tycker det är sorgligt att folk inte har kunskapen och kontakten med naturen och förstår varför de inte ska skräpa ned. Jag brukar säga att vi är en del av naturen och naturen en del av oss. Att slänga skräp i naturen är lite som att slänga skräp på golvet i sitt vardagsrum

Vad är Håll Riddersvik Rent?

– Från början en punktinsats efter att jag sett folk klaga mycket i sociala medier om nedskräpningen i Riddersvik. Det löser inte problemet, men med action kan vi göra skillnad. Resultatet blev över förväntan så jag har låtit plattformen leva vidare. Håll Riddersvik Rent samlar människor och plockar skräp och fridyker för att rensa upp i vårt gemensamma hem. Tillsammans kan vi göra skillnad och må bra på vägen.

När ska ni ut nästa gång organiserat?

– Den 16 maj. Då har jag initierat ett större event med Hässelby hembygdsförening, lokala Rotaryklubben, och Rena Mälaren. Då ska vi plocka upp cirka två ton skräp ur Mälaren.

Utställning. Christina Rindsjö till höger träffade Håll Sverige Rents vd Johanna Ragnartz under en utställning vid Åkermyntan där skräp från Riddersvik blivit till ett slags konstutställning. Foto: Privat

En ny utmärkelse

"Stolt Skräpplockare" är en ny utmärkelse från Håll Sverige Rent.

I år får ett tiotal svenskar utmärkelsen.

De utnämnda ses som goda ambassadörer för renhållningen.

Den utnämnde får förutom diplom bland annat t-shirts och utrustning för skräpplockning att dela ut.

I motiveringen skriver Håll Sverige Rent:

"Genom att entusiasmera och mobilisera folk i ditt närområde att gå ut och plocka skräp - visar du att vi tillsammans kan stoppa skräpet."

Källa: Håll Sverige Rent

Visa merVisa mindre