Hur känns det?

– Det känns fint att de uppmärksammar mitt lokala initiativ och engagemang.

Är du en stolt skräpplockare?

– Jag är stolt och glad över att min insats gett resultat och inspirerat fler till att mötas och göra skillnad för miljön i Riddersvik.

Är du lite arg över skräpet också?

– Nej, inte arg, men jag tycker det är sorgligt att folk inte har kunskapen och kontakten med naturen och förstår varför de inte ska skräpa ned. Jag brukar säga att vi är en del av naturen och naturen en del av oss. Att slänga skräp i naturen är lite som att slänga skräp på golvet i sitt vardagsrum

Vad är Håll Riddersvik Rent?

– Från början en punktinsats efter att jag sett folk klaga mycket i sociala medier om nedskräpningen i Riddersvik. Det löser inte problemet, men med action kan vi göra skillnad. Resultatet blev över förväntan så jag har låtit plattformen leva vidare. Håll Riddersvik Rent samlar människor och plockar skräp och fridyker för att rensa upp i vårt gemensamma hem. Tillsammans kan vi göra skillnad och må bra på vägen.

När ska ni ut nästa gång organiserat?

– Den 16 maj. Då har jag initierat ett större event med Hässelby hembygdsförening, lokala Rotaryklubben, och Rena Mälaren. Då ska vi plocka upp cirka två ton skräp ur Mälaren.