Yanisa Lindström Vongphet driver koisken i Kairo och fick öppna tidigare i år. Foto: Jonas Palm

Chockvärme fick Kairos kiosk att öppna tidigt

Kairos kiosk skulle egentligen inte öppna förrän i juni. Men efter chockvärmen fick kioskägaren Yanisa Lindström Vongphet ta ledigt från sitt andra jobb och slå upp portarna tidigare än planerat. – Det kom så mycket folk så vi kände oss tvungna att öppna.

  • Publicerad 14:02, 1 jun 2018

Den 18 juni öppnade Kairos kiosk för i år. Det är nästan en månad tidigare än normalt. Majhettan har gjort att folk har strömmat till Kairo, men många har säkert blivit besvikna när de sett att kioskluckan varit stängd under försommarens inledande dagar.

Yanisa Lindström Vongphet har drivit kiosken i fyra år och har vanligtvis ett annat jobb som hon tar ledigt från under somrarna.

– Det kom så mycket folk så vi kände oss tvungna att öppna. Det är väldigt roligt och bra, men just nu är inte barnen lediga från skolan, men i helgen kommer det att vara fullt med folk här som äter glass, säger Yanisa.

Yanisa Lindström Vongphet tog en paus mellan strömmen av alla kunder för att intervjuas av Mitt i. Foto: Jonas Palm

När Mitt i träffar Yanisa är det svårt att få intervjun att flyta. Det kommer ständigt badklädda Kairobesökare till kioskluckan, som vill köpa glass. Några vill även ha korv och för den som känner sig extra hungrig finns det även thaimat.

Jag gör hemgjorda vårrullar och pad thai

Yanisa Lindström Vongphet lagar thaimat i sin kiosk

– Jag gör hemgjorda vårrullar, pad thai, curryrätter, paneng till exempel. När jag jobbar ensam här har jag inte så mycket tid över till matlagning, men i år har vi ganska många rätter. Besökarna gillar thaimat.

Hon berättar att många sagt att de saknat henne när kiosken varit stängd och att hon fick mycket uppskattning när hon valde att öppna tidigare än planerat. I år kommer hon även få hjälp av sommarjobbande ungdomar som kommunen förmedlat till kiosken.

Yanisa Lindström Vongphet har en fin utsikt över Kairobadet från sin kiosklucka. Foto: Jonas Palm

Hur trivs du i Kairo?

– Jag trivs bra och tycker om kunderna. Men ibland kan det vara jobbigt när många slänger sopor på gräsmattan som vi måste plocka upp. Fler borde läsa på skyltarna och respektera trivselreglerna, säger Yanisa.