Bilbranden i Solhem spred sig till ett av radhusen. Foto: Anders Göransson

Chock i Solhem efter misstänkt mordbrand

Höga smällar och ett kraftigt ljussken väckte boende i radhusområdet Skrytetorp i Solhem i natt. På parkeringen stod fyra bilar i full brand, och elden spred sig till ett intilliggande hus. – Det är jätteläskigt när det händer så nära, säger Seyma Kayhan,som bor i ett av grannhusen.

  • Publicerad 14:10, 12 sep 2018

Larmet om branden kom in klockan 02.25. Elden tycks ha startat i en bil och sedan ha spridit sig snabbt till ytterligare tre bilar. Alla fyra bilarna blev helt utbrända, och dessutom spred sig elden till ett intilliggande radhus, som fick omfattande skador på taket och i en gavel innan elden kunde släckas.

De boende i huset befann sig hemma när det började brinna, berättar Jan Sörberg, ordförande i den ekonomiska föreningen i Skrytetorp.

– De är chockade och skärrade förstås, säger han till Mitt i.

”Det brinner!”

Själv bor han ett par kvarter bort och vaknade av att någon bankade på dörren och ropade att det brinner.

– Då hade det redan brunnit i 20 minuter. Vi gissar att det är en anlagd brand, och är förstås oroade.

20-åriga Seyma Kayhan skakar på huvudet när hon går förbi förödelsen.

Lågor från taket

– Våra grannar ringde min mamma mitt i natten och sa ”ser ni vad som händer?” Från mitt fönster kunde man se hur det brann i taket på ett av husen, och det hördes explosioner. Det är jätteläskigt när det händer så nära och man förstår inte varför de gör det. En bil fattar ju inte eld av sig själv.

Fyra bilar blev helt utbrända. Ingen har gripits för den misstänkta mordbranden i Solhem.

En annan radhusägare, Jan Forsberg, berättar att han hade släktingar från Älvdalen på besök och att de nu på morgonen skulle ta bilen tillbaka hem.

Släktingarnas bil

– Vi svängde runt hörnet mot parkeringen och då fick vi se att våra släktingars bil var helt utbränd. Det var en chock, säger han.

Inga personer skadades, men beslut togs om att utrymma hela radhuslängan över natten.

Det finns ingen misstänkt, men polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.