Den efterlysta mannen greps i bastun. Foto: Mostphotos

Chefen hyllar Rinkebypolis som grep efterlyst man i bastu

I fredags satt en ledig polis, som tillhör Polisen i Rinkeby, i en trång ångbastu på ett spa i Stockholm. I samma bastu satt en efterlyst man som undanhållit sig från sitt fängelsestraff – som nu kunde gripas.

  • Publicerad 10:03, 31 mar 2019

Den efterlyste mannen har tidigare dömts till fängelse för bland annat våld mot tjänsteman, skriver Expressen. Men när han skulle avtjäna straffet dök han inte upp och sedan dess har han varit efterlyst.

I fredags satt den efterlysta mannen inne i en ångbastu på ett spa i Stockholm. Av en ren slump satt en ledig polis från Polisen Rinkeby i samma bastu.

Polisen agerade direkt när hen upptäckte den efterlyste mannen.

Du bästa kollega som höll huvudet kallt även när det hettade till i en potentiellt farlig situation och trots att du var ledig och avslappnad på ett SPA. Som trots att du befann dig i en trång bastu med en jagad brottsling hade sinnesnärvaro att skapa ett gripande där du tänkte på allas bästa. Omgivningens, personalens och det efterlysta mannens”, skriver Christoffer Bohman, lokalområdeschef för polisen i Rinkeby, i ett inlägg på Facebook. 

Många positiva kommentarer

Polischefens inlägg på Facebook har delats många gånger och mötts av en hel del positiva kommentarer.

”Där ser brottslingar att man inte går säker någonstans, bra gjort”, skriver en användare på Facebook.

En annan skriver:

”Trots att politikerna över hela linjen har svårt att stötta och prioritera så viker ni inte för att ge allt för ett tryggare samhälle. Stort”.