Foto: Mitt i Stockholm

Chef i Stockholms stad anlitade vårdbolag där hon själv satt i styrelsen

Hemtjänstchef sitter i styrelsen för ett vårdbolag som anlitas av Stockholm stad, ett bolag som fakturerat för miljonbelopp sedan 2020.

  • Publicerad 05:15, 29 maj 2021

En kvinna som är enhetschef för hemtjänsten på Södermalm har samtidigt suttit i styrelsen för ett hemtjänstföretag som under hennes tid i bolaget fakturerat staden för 14 miljoner kronor.

– Så här i efterhand kan jag se att det var väldigt korkat gjort säger chefen som menar att hon bara varit suppleant i styrelsen och därmed inte varit särskilt involverad, enligt ett inslag i TV4-nyheterna.

Men TV4 kan avslöja att bolagets tillstånd hos IVO, inspektionen för vård och omsorg, är kopplade till henne personligen. Hon står som ägare, kontaktperson och verksamhetschef. IVO uppger att tillståndet var villkorat med att hon skulle sluta sin tjänst i Stockholm stad.

19 månader senare är hon dock kvar, enligt TV4. Dessutom har kvinnan använt ett parkeringstillstånd som bara får användas av hemtjänsten när de år på vårdbesök. När hon konfronteras med den uppgiften uppger chefen att hon ska ta bort tillståndet direkt.

Ärendet utreds just nu av staden.