Gott. Charlotta Sahlström från Täby älskar semlor. Vissa dagar äter hon två stycken. Foto: Stefan Källstigen

Charlotta äter flest semlor i stan

Den lilla vetebullen med mandelmassa och grädde får det att vattnas i munnen på många. Kanske allra mest på Täbybon Charlotta Sahlström – hon äter över 100 semlor om året.

  • Publicerad 12:08, 16 feb 2021

En semla ska vara bakad med kärlek precis som ett hantverk.

– Jag är verkligen en äkta semmelätare av rang, jag äter minst en semla om dagen och vissa dagar blir det två. Semlor är som kärlek för mig, säger Charlotta Sahlström från Täby.

Charlotta tycker att den bästa tiden på året är när semlor finns att köpa och under den perioden äter hon en bra bit över 100 stycken. Och med sin erfarenhet ställer hon krav på sin semla.

– Det ska vara en riktig semla och inte sådana tvåpack i plasttråg. Sedan ska den vara bakad med kärlek precis som ett hantverk, säger hon.

Bästa bakverket. Charlotta Sahlström köper gärna sina semlor på Balders konditori i Täby Centrum. Foto: Stefan Källstigen

Under drygt tio år har Charlotta mer eller mindre har haft ett större semmelsug än självaste privatdetektiven Ture Sventon. Men vad är det då som gör semlan så speciell?

– En semla har allt och är fulländad med godsaker. Den har protein och energi och den ger mig bränsle. Sedan tycker jag dessutom att den är estetiskt vacker och jag äter lika mycket med ögonen som med magen.

Semmeltrender inget för Charlotta

Genom åren har nya varianter på semlor dykt upp. Det har varit allt från semmelwrap och nachosemla till prinsessemla och semmelpizza.

– Jag har testat alla de olika trendsemlorna men det har inte varit min grej och jag har alltid återgått till de traditionella, originalet är bäst, säger hon.

Att äta så många semlor är ju långt ifrån ett bra kostråd för alla. Men Charlotta tror inte att det skulle vara någon hälsofara för henne. Hon cyklar och springer dessutom väldigt ofta och kan bränna de extra kalorierna.

Däremot tycker Charlotta att det är bra att semlorna inte säljs året om.

– När de inte säljs längre är det bara att vänta till nästa år och då har man hunnit bygga upp ett enormt sug igen.

Favorit. Så här ser Charlottas favoritsemla ut. Inga wraps, smoothies eller andra trendsemlor. Foto: Stefan Källstigen

Springer bort semlorna

Namn: Charlotta Sahlström.

Ålder: 49 år.

Bor: Täby centrum.

Arbetar med: Kontorsarbete.

Favoritplats i Täby: Roslagsleden eller vid Gullsjön.

Intressen: Jag tränar och tävlar i ultralopp och rör på mig mycket utomhus. Oftast cyklar eller springer jag och det kan bli väldigt långt.

Visa merVisa mindre