Charlie, 20, spelade innebandy när branden bröt ut

Under söndagskvällen skedde en misstänkt mordbrand mot Värmdö sporthall. En som var på plats var tjugoårige Charlie Hansson. – Vi var 250-300 personer i hallen – tänk om det hade tagit värre än det gjorde? Vem vet vad som hade kunnat hända då?

  • Publicerad 16:47, 9 okt 2018

Under söndagskvällen fick polisen larm om en brand i Värmdö sporthall.

Enligt uppgifter från Värmdö IF ska branden ha orsakats av att någon eller några har fyllt tre stuprör i anslutning till hallen med papper och sedan tänt på.

”Tack vare ett snabbt agerande av vaktmästaren kunde bränderna släckas med hjälp utav en brandsläckare”, skriver föreningen på sin hemsida.

Polisen bekräftar uppgifterna om att det ska ha brunnit på tre olika platser i anslutning till hallen men vill inte gå in på närmare detaljer på grund av pågående förundersökning. Brottet rubriceras som mordbrand.

Mitt i har sökt förundersökningsledaren.

Ingen hotbild mot föreningen

Värmdö IF:s ordförande Tobias Wastensson vill inte spekulera i vad för intentioner som kan tänkas ligga bakom dådet, men honom veterligen finns det inte någon hotbild mot idrottsföreningen.

– Vi förutsätter att det är en enskild händelse, sedan får vi se vad polisen kommer fram till. Ur vårt perspektiv är det sjävklart uppskakande, men jag ser ingen anledning till att befara att det ska hända igen.

Kände röklukt

En som befann sig på plats var Charlie Hansson, 20, spelare i ett av Värmdö IF:s innebandylag.

När branden bröt ut hade han fullt upp med att spela match och han och lagkamraterna förstod vad som hade hänt först efteråt.

– Under första perioden kände vi röklukt och tyckte det var varmt i hallen – det var ju mot väggen där vi hade vår spelarbänk som det brann. Tjejen i kafeterian hade också känt lukten och trodde att det var ett toastjärn som hade blivit för varmt eller något.

Ovetandes så spelades matchen klart och när Charlie och hans lagkamrater sedan lämnade hallen möttes de av polis och brandkår.

”Hade änglavakt”

Charlie är chockad över det inträffade och vill inte tänka på vad som kunde ha hänt om vaktmästaren inte befunnit sig på plats.

– Man brukar säga ”tänk om man hade varit där när det hände” – och nu var man det. Vi hade änglavakt, det var ju bara en slump att vaktmästaren kom dit. Vi var 250-300 personer i hallen – tänk om det hade tagit värre än det gjorde? Vem vet vad som hade kunnat hända då?

Vi hade änglavakt, det var ju bara en slump att vaktmästaren kom dit

Charlie Hansson

På lördag är det återigen dags för match när division 1:s herrar ska spela. Charlie kommer befinna sig på plats även då och medger att han känner en viss oroskänsla.

– Det är klart att det är nojigt. Det kommer vara 400 i publiken, om det skulle hända igen kan det gå riktigt illa.