Här blir det drop-in-vigslar på nyår. Foto: Veronica Johansson

Chans till bröllop på julledigheten

De flesta fysiska evenemang som vi är vana vid att kunna välja mellan under jul- och nyårshelgen är inställda. Men det finns ändå grejer att hitta på – varför inte passa på att gifta er, till exempel?

  • Publicerad 08:15, 21 dec 2020

Några sedvanliga julkonserter, nyårsfestligheter och andra stora fysiska evenemang blir det inte i söderort den här julhelgen. Digitalt finns det ändå ett stort utbud, och i mindre grupper går det såklart att hitta på roliga saker. Varför inte till exempel dra ihop några få vänner och ta en julpromenad och snacka om året som gått?

Litet bröllop i jul?

För den som är sugen går det också utmärkt att passa på att gifta sig – på nyårsafton. Då ordnas det i Markuskyrkan i Björkhagen drop-in-vigsel, och även drop-in-dop. Ett perfekt alternativ om bröllopsfesten eller dopet tvingades ställas in, skriver Skarpnäcks församling på sin hemsida.

Det går att komma max fyra personer till kyrkan, eftersom kyrkan har präst, musiker och vaktmästare på plats inne
i kyrkorummet. Anmälan via församlingens hemsida mellan den 28 och 30 december.

När det gäller sport så blir det i år inga publikfester i mellandagarna. Men den som från tv-soffan vill se Hammarby spela klassisk annandagsbandy kan göra det via Sportbladetplay.se, där Bajens bortamatch mot IK Sirius visas klockan 13.15 den 26 december.

Tipsa oss gärna!

Har ni tips på fler coronasäkra aktiviteter i söderort i julhelgen? Mejla nils.­jonsson@mitti.se