FINAL. Vinnaren av Järvas entreprenör var ChallengeNow, som representerades av Phillipe Antonio. De har skapat en app som underlättar för fotbollslag att hitta varandra för att kunna anordna matcher. Foto: Akrem Hashim Yahya

ChallengeNow vann Järvas entreprenör

Under hösten skickades 124 idéer in till tävlingen Järvas entreprenör. Och nu har segraren utsetts, efter en finalkväll med jurypresentation på onsdagen.

  • Publicerad 21:05, 27 mar 2019

Nu är tävlingen Järvas entreprenör avslutad. Vinnaren, som utsågs efter att ha presenterat sin idé för en jury under en finalkväll i veckan, fick bland annat 100 000 kronor, en kontorsplats och en egen affärsrådgivare – allt för att kunna fortsätta arbeta med sin idé.

Den idé som slog alla andra var ChallengeNow, en app som samlar fotbollslag för att lättare kunna anordna matcher.

– De motverkar segregation eftersom lag från ytterstaden kan möta lag från innerstaden och så vidare. Det säger Akrem Hashim Yahya. Han är en del av föreningen BK Bussenhus, som har varit med och arrangerat Järvas entreprenör. De fick uppdraget av initiativtagarna Bling, som arbetar med affärs- och innovationsrådgivning.

– Jag tror att vi fick erbjudandet eftersom vi har hållit på med sociala projekt tidigare. Vi har arbetat med att marknadsföra tävlingen; varit som ansiktet utåt på ett sätt. Vi har gjort det ideellt, för att vi tycker att det är viktigt med entreprenörskap.

– Det har varit kul. Vi kommer absolut att göra liknande saker i framtiden.